Hajdinamálé: egészséges lágy lepény pillanatok alatt
Olvasási idő: 1 perc

Hajdinamálé: egészséges lágy lepény pillanatok alatt

Horváthné Tamaskó Ildikó receptje

Hozzávalók

  • 2 bögre hajdinaliszt (2,5 dl-es bögrével mérve)
  • 2 ek porcukor
  • 45 dkg kefir vagy aludttej
  • 15 dkg zsíros tejföl
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • kemény, házi szilvalekvár
  • A díszítéshez tejföl
  • A tálaláshoz porcukor és szilvalekvár

Elkészítés

A hajdinalisztet a porcukorral, a kefirrel, a tejföllel és a sóval alaposan összekeverjük. A szódabikarbónát csak a végén keverjük bele. Kizsírozunk egy 32x20 cm-es tepsit, és beleöntjük a lágy tésztát. Szilvalekvárral megpötyögtetjük, és tejföllel is díszítjük a tetejét. Ezt a műveletet akkor is elvégezhetjük, amikor a sütemény a sütőben már egy kicsit megnőtt, és kezd bőrösödni. Akkor egészen a tetején marad a tejföl és a lekvár is.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt sül pirosra. Melegen, szilvalekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk. Ha van otthon friss gyümölcsünk, szilvánk, almánk, akkor azzal is készíthetjük lekvár helyett. 

Kapcsolódó tartalom
Vaspótlás élvezetesen: 8+1 spenótos recept, amihez még a gyereknek is kedve lesz!
| 2025. április 24

Vaspótlás élvezetesen: 8+1 spenótos recept, amihez még a gyereknek is kedve lesz!

Spenótos receptből sosem elég! A parajfőzelék ízét nem mindenki szereti, de ha jól bánunk vele, a spenót egészen finom harmóniát képes alkotni a megfelelő hozzávalókkal párosítva! Még egy romantikus vacsorához is megfelelő összetevő. Érdemes kísérletezni vele, mert rendkívül egészséges zöldség.