Fűszeres kukoricasnack
Olvasási idő: 2 perc

Fűszeres kukoricasnack

Borbás Marcsi receptje

 Hozzávalók:

2 cső csemege kukorica

1 csipet só

1 ek. Horváth Rozi fokhagymagranulátum

1 ek. Horváth Rozi Feketebors

 

A sütéshez:

1 liter napraforgó étolaj

Elkészítés:

A kukoricacsöveket megtisztítjuk, majd mérettől függően két vagy három darabra vágjuk. Ezután szükségünk lesz fogpiszkálókra vagy grillezéshez használatos bambuszpálcikákra. 

A kukoricán elhelyezkedő sorokat először is meg kell bontanunk, vagyis hosszában egy vagy két sort ki kell vágnunk. Ezután fogjuk a pálcikát, és ügyesen beleszúrjuk a kukoricába úgy, hogy az egész sorba belemenjen. Ez a művelet igényel egy kis gyakorlást, de rövid időn belül rá fogunk jönni, hogyan kell csinálni.

 Fotó: Antal Csilla

Ezután az ujjaink segítségével óvatosan leválasztjuk az egész sort a kukoricáról. 

Ha elkészültünk ezzel a művelettel is, akkor olajat forrósítunk egy magasabb falú edényben, és beleállítjuk a kis nyársakat. 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük a kukoricaszemeket. Közben előkészítjük a fűszereket. A feketeborsot megtörtjük, és összekeverjük a fokhagymagranulátummal, illetve kevés sóval. 

 Fotó: Antal Csilla

Ezzel a keverékkel szórjuk meg a kisült snacket. Igazán jó vendégváró falat. A fűszerezéssel pedig bátran lehet variálni. A bátrabbak chilit is használhatnak hozzá. 

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Balkáni lecsó
| 2025. szeptember 17

Balkáni lecsó

Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.