
Hozzávalók:
2 cső csemege kukorica
1 csipet só
1 ek. Horváth Rozi fokhagymagranulátum
1 ek. Horváth Rozi Feketebors
A sütéshez:
1 liter napraforgó étolaj
Elkészítés:
A kukoricacsöveket megtisztítjuk, majd mérettől függően két vagy három darabra vágjuk. Ezután szükségünk lesz fogpiszkálókra vagy grillezéshez használatos bambuszpálcikákra.
A kukoricán elhelyezkedő sorokat először is meg kell bontanunk, vagyis hosszában egy vagy két sort ki kell vágnunk. Ezután fogjuk a pálcikát, és ügyesen beleszúrjuk a kukoricába úgy, hogy az egész sorba belemenjen. Ez a művelet igényel egy kis gyakorlást, de rövid időn belül rá fogunk jönni, hogyan kell csinálni.

Ezután az ujjaink segítségével óvatosan leválasztjuk az egész sort a kukoricáról.
Ha elkészültünk ezzel a művelettel is, akkor olajat forrósítunk egy magasabb falú edényben, és beleállítjuk a kis nyársakat. 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük a kukoricaszemeket. Közben előkészítjük a fűszereket. A feketeborsot megtörtjük, és összekeverjük a fokhagymagranulátummal, illetve kevés sóval.

Ezzel a keverékkel szórjuk meg a kisült snacket. Igazán jó vendégváró falat. A fűszerezéssel pedig bátran lehet variálni. A bátrabbak chilit is használhatnak hozzá.
A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.
