Farsangi bohókás sajtos
Olvasási idő: 1 perc

Farsangi bohókás sajtos

Sütő nélkül készült, pikáns bor- és sörkorcsolya, a farsangi vagy baráti összejövetelekhez egyszerűen elkészíthető finomságot ajánlok.

Hozzávalók

  • 4 db sós palacsinta
  • 25 dkg tejszínes sajtkrém
  • 1 kiskanál csípős paprikakrém
  • rozmaring
  • 8 db bambuszpálca

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Elkészítés

A krémsajtot a csípős paprikakrémmel és finomra vágott rozmaringgal ízesítjük. Ki-ki ízlése szerint tegyen bele többet-kevesebbet, de érdemes erősen fűszerezni. A sós palacsintákat félbevágjuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Az egyenes oldalára egy csíkban sajtkrémet kenünk, és szorosan felcsavarjuk. Az így kapott vékony hengerből csigát formálunk, és bambuszpálcára tűzzük. Ha van kéznél bőven rozmaring, egy-egy rövid hajtást tűzhetünk a végére, dekorációnak.

Máris kínálhatjuk, szépen mutat a kínáló tálon, és nagy társaságban egyszerű fogyasztani, a pálcikánál fogva. Külön kínálhatunk mellé csípős mártogatót.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!