Cappuccino pohárkrém
Olvasási idő: 2 perc

Cappuccino pohárkrém

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

(6 személyre)

12 db zabkeksz

25 dkg mascarpone

1 tk. fahéj

1 dl zsíros tej 

1 adag eszpresszó 

2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)

Az összeállításhoz:

3 dl tejszín

3 ek. porcukor

5 dkg csokoládé

Elkészítés: 

A mascarponét elkeverjük a tejjel, a fahéjjal és egy jó erős eszpresszóval. Adunk hozzá ízlés szerint porcukrot is. Ezután a tejszínt habbá verjük. Amikor már majdnem készen van, hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot is. Ennek a keveréknek a kétharmadát óvatosan beleforgatjuk a kávés krémbe. Ezután elkezdjük a rétegezést. Előkészítünk 6 szép kelyhet, mindegyik aljába teszünk egy adag krémet. Erre kerül rá egy keksz, majd újabb adag krém, míg meg nem telik a kehely, aztán tejszínhabbal zárjuk. A tetejét reszelt csokoládéval dekoráljuk. Fogyasztás előtt érdemes hűtőben pihentetni 2-3 órát.

                                                                                  A recept megjelenését a SMEG támogatta

Kapcsolódó tartalom
Gulyka
| 2025. október 05

Gulyka

Borbás Marcsi receptje