
Hozzávalók:
(6 személyre)
12 db zabkeksz
25 dkg mascarpone
1 tk. fahéj
1 dl zsíros tej
1 adag eszpresszó
2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
Az összeállításhoz:
3 dl tejszín
3 ek. porcukor
5 dkg csokoládé
Elkészítés:
A mascarponét elkeverjük a tejjel, a fahéjjal és egy jó erős eszpresszóval. Adunk hozzá ízlés szerint porcukrot is. Ezután a tejszínt habbá verjük. Amikor már majdnem készen van, hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot is. Ennek a keveréknek a kétharmadát óvatosan beleforgatjuk a kávés krémbe. Ezután elkezdjük a rétegezést. Előkészítünk 6 szép kelyhet, mindegyik aljába teszünk egy adag krémet. Erre kerül rá egy keksz, majd újabb adag krém, míg meg nem telik a kehely, aztán tejszínhabbal zárjuk. A tetejét reszelt csokoládéval dekoráljuk. Fogyasztás előtt érdemes hűtőben pihentetni 2-3 órát.
A recept megjelenését a SMEG támogatta

Gulyka
Borbás Marcsi receptje