
Hozzávalók
- 100 g vaj
 - 25 g sertészsír
 - 6 ek cukor
 - 1 nagy tojás
 - fél citrom héja
 - 180 g finomliszt
 - 2 púpos ek darált dió
 - 2 tk sütőpor
 - 1 kk só
 - 2 db jó érett banán
 - 2 ek csipkebogyólekvár
 - 125 ml görög joghurt
 - 1 banán a díszítéshez
 

A szobahőmérsékletű vajat a zsírral és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, majd azzal is simára keverjük. Teszünk hozzá egy pici sót, és ízesítjük a citrom héjával. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral. A banánokat alaposan összetörjük, majd összedolgozzuk a joghurttal és a lekvárral. Ezután a lisztes és a banános keveréket is hozzáadjuk a vajas részhez, és az egészet simára keverjük. Nyugodtan dolgozhatunk végig robotgéppel.

Egy kisebb, szögletes kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk bele a masszát. A tetejét a maradék banánnal díszítjük úgy, hogy ügyesen félbevágjuk a gyümölcsöt, és a sütemény tetejére fektetjük. 175 fokos, előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.
Az állaga nagyon szaftos és puha, nagyon finom egy kis csipkelekvárral!










