Az eredeti törökméz
Olvasási idő: 1 perc

Az eredeti törökméz

Borbás Marcsi receptje

 

Elkészítés

A mézet és a cukrot egy magas falú edénybe tesszük, majd keverés nélkül hevíteni kezdjük. Mikor már olvad a cukor, beleszórunk egy csipet sót.  Nem szabad megvárni, hogy teljesen karamell színű legyen a keverék!

Levesszük a tűzről, gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával, és rögtön össze is keverjük. Legyünk óvatosak, mert a szódabikarbónától fel fog habosodni a szirup (ezért kell a magas falú edény), ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. Nagyjából 1 óra alatt kihűl és fogyasztható.

Borbás Marcsi ezt a receptet ebben a videóban készítette el:

Kapcsolódó tartalom
Spagetti amatriciana: a zseniális tízperces olasz pasta
| 2025. április 22

Spagetti amatriciana: a zseniális tízperces olasz pasta

Borbás Marcsi receptje