Kult

„Szobádnak rendületlenül légy híve, oh magyar” – A legjobb karanténversek

A karantén idején (is) társunk lehet a költészet, a kortárs költészet pedig annál inkább. Mert mennyi mindent lehet beleérezni a négy fal közötti napokba!

Flört. korona. romantika:

Mindenből lehet ízléses, kedves bókot faragni. Mindenből. Ha azt hittük a koronavírus csak magáért van, tévedtünk. Lehet az alábbi pár sor egy skype-randi szívdobogtató felütése: 

/Irodalmat, művészetet mindenkinek

De a flörtből persze sosem elég. Csak tudnám, hogy akkor most el kéne kapni vagy sem? 

/@alelektintaja

 

Sorsközösség:

Lehet, hogy vannak, akik nem veszik észre, nem fogadják el, mások pedig túl komolyan veszik. Mégis száraz tény, hogy együtt vagyunk benne a jelenlegi helyzetben, és fontos, hogy a tények elfogadása mellett erősítsük egymást. A maradj otthon egyik kellemes szózat-átirata:

/@jarda_szegely

Dalban mondom el:

Egy-egy szeretett éneksor is egészen új köntöst kaphat, új értelmet. Innen is látszik, hogy mit gondolt a költő, azt mindenki tudja, csak másképp.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kiscsillag - Nem szégyellem #hallgassmagyart

Evvel a dalban (@evveladalban) által megosztott bejegyzés,

 /Kiscsillag – Nem szégyellem idézi @evveladalban

Ötmondatos hiányérzet:

Ha ugyanazt a zenét hallgatjuk, mellé melegen ajánlom az alábbi öt (nem több) mondatot. Érdekes, hogy most ennyire a „később”, a jövő az, ami bennünk tartja a reményt, pedig sokan csak a jelennek élnek. Ti is ilyenek vagytok? Ha majd más lesz, ti mit fogtok tenni? Visszatértek a jelenhez, vagy megtartjátok a jövőre való vágyakozást?


/@5mondatok

 

A folyónak folynia kell:

Az élet nem állhat meg. Mindannyiunknak áldozatokat, erőfeszítést kellett tennie azért, hogy alkalmazkodjon a jelenlegi helyzethez. Ez lenne a vég? Nem. Az élet folyó, és a folyónak folynia kell tovább.

 

/Palotás Zsuzsi @pzs_zsi

 

Fordultában gyógyul

Vajon mi történik azokkal a döbbenetes hírekkel, amik a levegő hirtelen kitisztulásáról, az élővilág fellélegzéséről szólnak? Megünnepeljük a négy fal között, aztán amint szabadulunk, el is felejtjük? Megállhatnánk, kitapinthatnánk a föld pulzusát, és kiérthetnénk belőle az öröm, a gyógyulás boldog dobogásait. Ez akár a mi gyógyulásunk is lehet, és nem kell időszakosnak lennie…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ps: Ne csak most, máskor is ügyeljetek a kézmosásra! 💕

N A G Y R I T A (@felhangoscsond) által megosztott bejegyzés,

/Nagy Rita @felhangoscsond

Ti ismertek még más kortárs verset vagy dalsort, ami most erőt adhat nekünk? Osszátok meg velünk, hadd tobzódjon a lelkünk!

Ajánljuk még: 

INSPIRÁLÓ NŐK ÉLETTÖRTÉNETEI – KARANTÉN-KÖNYVAJÁNLÓNK

„AZ ÉN GYEREKKOROMBAN MÉG VOLT IDŐ LEÜLNI AZ ÖREGEKKEL” – INTERJÚ PÁL ISTVÁN „SZALONNÁVAL”

 

Már követem az oldalt

X