Hozzávalók:
- 1 szem édesburgonya
- 2 szál sárgarépa
- ½ zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- só
- bors
- 15 dkg zsemlemorzsa vagy panko morzsa
- zöldfűszerek ízlés szerint: snidling, kakukkfű, zellerlevél, petrezselyem, zsálya
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
Lereszeljük a zöldségeket és a hagymát is, majd megsózzuk és hagyjuk állni őket. Ezután kézzel kicsavarjuk belőlük a levet. (Az is jó megoldás, ha zöldséglevet facsarunk, és a megmaradt zöldséget használjuk fel.) A masszát ízesítjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást. Mivel kicsavartuk a levét, újra kell sóznunk, majd alaposan borsozzuk meg! Csinos, lapos kis fasírtokat formázzunk a masszából, majd vékonyan beleforgatjuk mindegyiket durvára őrölt zsemlemorzsába vagy panko morzsába. A morzsa lehet gluténmentes is. Ha túl laza a masszánk, adhatunk hozzá egy kanál keményítőt vagy lisztet is. Olajban süssük ki, de ne hirtelen, ugyanis kell idő a nyers zöldségeknek, hogy átsüljenek. Tálaljuk fokhagymás tejföllel vagy joghurttal. Főzelékhez is illik.
Ajánljuk még: