Zöldségfasírt fűszerekkel

Gasztro

Zöldségfasírt fűszerekkel

Minél többféle zöldségből készítjük, annál finomabb lesz! Érdemes hozzáadni gyógyhatású fűszereket.

Hozzávalók:

  • 1 szem édesburgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • ½ zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • bors
  • 15 dkg zsemlemorzsa vagy panko morzsa
  • zöldfűszerek ízlés szerint: snidling, kakukkfű, zellerlevél, petrezselyem, zsálya
  • olívaolaj a sütéshez

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Lereszeljük a zöldségeket és a hagymát is, majd megsózzuk és hagyjuk állni őket. Ezután kézzel kicsavarjuk belőlük a levet. (Az is jó megoldás, ha zöldséglevet facsarunk, és a megmaradt zöldséget használjuk fel.) A masszát ízesítjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást. Mivel kicsavartuk a levét, újra kell sóznunk, majd alaposan borsozzuk meg! Csinos, lapos kis fasírtokat formázzunk a masszából, majd vékonyan beleforgatjuk mindegyiket durvára őrölt zsemlemorzsába vagy panko morzsába. A morzsa lehet gluténmentes is. Ha túl laza a masszánk, adhatunk hozzá egy kanál keményítőt vagy lisztet is. Olajban süssük ki, de ne hirtelen, ugyanis kell idő a nyers zöldségeknek, hogy átsüljenek. Tálaljuk fokhagymás tejföllel vagy joghurttal. Főzelékhez is illik.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.