Zöldséges marhapofa

Gasztro

Zöldséges marhapofa

Különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás!

Hozzávalók

  • 2 db marhapofa hús
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros húsú paprika (kápia)
  • paradicsom
  • vörösbor
  • húsleves alaplé
  • liszt
  • olaj
  • szegfűszeg
  • őrölt bors

Elkészítés

A húsokat lisztbe forgatjuk és kevés, forró olajon mindkét oldalukat, hirtelen átsütjük és félretesszük. Lehetőleg ne szurkáljuk a húst, hanem egy húscsipesszel forgassuk meg sütés közben, hogy a szaft és a nedvesség is benne maradjon.

Zsiradékban enyhén megpároljuk a megtisztított, darabokra vágott sárgarépát, a negyedekre vágott vöröshagymát és a cikkekre vágott paprikát. Miután pár percet pároltuk, pirítottuk, hozzáadjuk a héjától megtisztított paradicsomot is. Fűszerezzük pár szem szegfűszeggel, és őrölt borssal. Kevés liszttel megszórjuk, hogy kellemes sűrűségű legyen majd a szaft, felengedjük a hús alaplével és ízlés szerint egy kis vörösbort is adunk hozzá.

Visszatesszük a húsokat, lehetőleg a lé pont ellepje, sózzuk és kis lángon puhára pároljuk. Miután elkészült, kiszedjük húst a szegfűszeget a mártásból és átpasszírozzuk, vagy turmixoljuk. Kifőtt tésztával tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.