Hozzávalók
- 2 db marhapofa hús
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db piros húsú paprika (kápia)
- paradicsom
- vörösbor
- húsleves alaplé
- liszt
- olaj
- szegfűszeg
- őrölt bors
- só
Elkészítés
A húsokat lisztbe forgatjuk és kevés, forró olajon mindkét oldalukat, hirtelen átsütjük és félretesszük. Lehetőleg ne szurkáljuk a húst, hanem egy húscsipesszel forgassuk meg sütés közben, hogy a szaft és a nedvesség is benne maradjon.
Zsiradékban enyhén megpároljuk a megtisztított, darabokra vágott sárgarépát, a negyedekre vágott vöröshagymát és a cikkekre vágott paprikát. Miután pár percet pároltuk, pirítottuk, hozzáadjuk a héjától megtisztított paradicsomot is. Fűszerezzük pár szem szegfűszeggel, és őrölt borssal. Kevés liszttel megszórjuk, hogy kellemes sűrűségű legyen majd a szaft, felengedjük a hús alaplével és ízlés szerint egy kis vörösbort is adunk hozzá.
Visszatesszük a húsokat, lehetőleg a lé pont ellepje, sózzuk és kis lángon puhára pároljuk. Miután elkészült, kiszedjük húst a szegfűszeget a mártásból és átpasszírozzuk, vagy turmixoljuk. Kifőtt tésztával tálaljuk.
Ajánljuk még: