Zöldséges marhapofa

Gasztro

Zöldséges marhapofa

Különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás!

Hozzávalók

  • 2 db marhapofa hús
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros húsú paprika (kápia)
  • paradicsom
  • vörösbor
  • húsleves alaplé
  • liszt
  • olaj
  • szegfűszeg
  • őrölt bors

Elkészítés

A húsokat lisztbe forgatjuk és kevés, forró olajon mindkét oldalukat, hirtelen átsütjük és félretesszük. Lehetőleg ne szurkáljuk a húst, hanem egy húscsipesszel forgassuk meg sütés közben, hogy a szaft és a nedvesség is benne maradjon.

Zsiradékban enyhén megpároljuk a megtisztított, darabokra vágott sárgarépát, a negyedekre vágott vöröshagymát és a cikkekre vágott paprikát. Miután pár percet pároltuk, pirítottuk, hozzáadjuk a héjától megtisztított paradicsomot is. Fűszerezzük pár szem szegfűszeggel, és őrölt borssal. Kevés liszttel megszórjuk, hogy kellemes sűrűségű legyen majd a szaft, felengedjük a hús alaplével és ízlés szerint egy kis vörösbort is adunk hozzá.

Visszatesszük a húsokat, lehetőleg a lé pont ellepje, sózzuk és kis lángon puhára pároljuk. Miután elkészült, kiszedjük húst a szegfűszeget a mártásból és átpasszírozzuk, vagy turmixoljuk. Kifőtt tésztával tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.