Hozzávalók
- 3 db kaliforniai paprika (különféle színűek)
- 25 dkg kuszkusz
- 2 szál újhagyma
- 2-3 szem gomba
- ¼ cukkini
- 2-3 szál zöldspárga
- 50-60 dkg kecskesajt
- 5 dkg vaj
- 3 ek olívaolaj
- só
- őrölt fehérbors
- 1 kisebb csokor vegyes fűszerekből: bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, borsikafű, petrezselyem (ami van otthon)
Elkészítés
Az olívaolajat kicsit felhevítjük, belerakjuk a kuszkuszt, átpirítjuk, megsózzuk, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, és elzárjuk alatta a tüzet. A paprikákat hosszában félbevágjuk. Mindháromnak az egyik felét a zöldségekhez kockára vágjuk, a maradék félpaprikák csumáját és az ereket kivágjuk, majd kicsit megsózzuk őket.
A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a körülbelül egyforma kockára vágott zöldségeket, valamint a finomra vágott zöldfűszereket. Félig megpároljuk az egészet, majd belekeverjük a kuszkuszba. A zöldséges kuszkuszt a paprikákba töltjük. A megtöltött félpaprikákat egy sóval vastagon kiszórt tepsibe rakjuk. Mindegyik paprikára vágunk egy szelet kecskesajtot. 160 fokos sütőben rásütjük a sajtot. Aki nem szereti a kecskesajtot, használhat bármilyen más, grillezésre alkalmas sajtot.
Minél többféle zöldséggel készítjük ezt az ételt, annál változatosabbak lesznek a színek és az ízek!