Hozzávalók:
- 1 csomag „Zabosfai Lendület” salátakeverék
- 1 db érett avokádó
- ¼ citrom
- személyenként 1 szelet grillezett csirkemell
- 2 ek fűszerecet (5%-os)
- 2 ek olívaolaj
- 4-5 szem koktélparadicsom
- 10 dkg kecskesajt
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, majd grillen vagy egy vasserpenyőben pirosra sütjük. Fontos, hogy tűzforró legyen az edény vagy a grillrács, amikor rátesszük, és amikor az edény elengedi a húst, akkor fordítsuk meg. Ha serpenyőben készítjük, minimális olajat tegyünk alá, ha grillen, akkor egy ecsettel vékonyan kenjük meg kívülről olívaolajjal a húst. Ha mindkét oldala megpirult, akkor fedjük le a húst, tegyünk rá egy leheletnyi vajat, és még 3-4 percig hagyjuk sülni. Ezután lefedve pihentessük pár percet fogyasztás előtt.
Közben készítsük el a salátát. A friss salátaleveleket keverjük el a paradicsommal, a kecskesajttal, majd locsoljuk meg az ecettel és az olajjal. Alaposan forgassuk össze, majd tegyük egy tálra, és helyezzük a keverék mellé a csinosan felszeletelt avokádót. Adjunk mellé egy szelet citromot is, nagyon jól áll a kicsit savanykás íz a csirkének is.
Frissen, azonnal fogyasszuk!
A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.
Ajánljuk még: