Vitaminsaláta batátával

Gasztro

Vitaminsaláta batátával

Téli klasszikus, ami sültekhez is jó, de magában is nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg szálas savanyított káposzta
  • 1 db batáta
  • 1 db csicsóka
  • 1 db fejes saláta
  • 1 kis fej lilahagyma

A salátaléhez

  • méz
  • ecet
  • víz
  • olívaolaj

Elkészítés:

A savanyított káposztát kicsit átmossuk, majd lecsöpögtetjük. A batátát meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük a káposztával, végül hozzáadjuk a lereszelt csicsókát, az apróra vágott lilahagymát, a feldarabolt fejes salátát.

A mézet, a sót és az ecetet vízben elkeverjük úgy, hogy egy sem túl édes, sem túl savanyú öntetet kapjunk a végére. Az elkészült salátalevet a zöldségekre öntjük. Talaláskor egy kevés olívaolajat locsolunk a saláta tetejére.

Ilyen formában rengeteg nyers zöldséget ehetünk egy-egy vacsora vagy ebéd alatt, ráadásul ez a saláta remek köret lehet egy egyszerűbb sült csirkéhez, esetleg csípős csirkeszárnyakhoz vagy valamilyen hidegen is finom tépett húshoz!

További szuper, diétás recepteket itt találsz.

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.