Hozzávalók:
- 20-25 dkg szálas savanyított káposzta
- 1 db batáta
- 1 db csicsóka
- 1 db fejes saláta
- 1 kis fej lilahagyma
A salátaléhez
- méz
- só
- ecet
- víz
- olívaolaj
Elkészítés:
A savanyított káposztát kicsit átmossuk, majd lecsöpögtetjük. A batátát meghámozzuk, lereszeljük és összekeverjük a káposztával, végül hozzáadjuk a lereszelt csicsókát, az apróra vágott lilahagymát, a feldarabolt fejes salátát.
A mézet, a sót és az ecetet vízben elkeverjük úgy, hogy egy sem túl édes, sem túl savanyú öntetet kapjunk a végére. Az elkészült salátalevet a zöldségekre öntjük. Talaláskor egy kevés olívaolajat locsolunk a saláta tetejére.
Ilyen formában rengeteg nyers zöldséget ehetünk egy-egy vacsora vagy ebéd alatt, ráadásul ez a saláta remek köret lehet egy egyszerűbb sült csirkéhez, esetleg csípős csirkeszárnyakhoz vagy valamilyen hidegen is finom tépett húshoz!
További szuper, diétás recepteket itt találsz.
Ajánljuk még: