Gasztro

Villámgyors gyümölcsfagylalt

Gyümölcsfagylalt Borbás Marcsi konyhájából.

Hozzávalók

  • 30 dkg görög joghurt
  • 30 dkg fagyasztott eper vagy más bogyós gyümölcs
  • 1 dl tej
  • 3-4 ek cukor (ízlés szerint)

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A görög joghurtot, a tejet és a gyümölcsöt egy nagy teljesítményű turmixkehelybe tesszük, és hozzáadjuk a cukrot. Először érdemes kevesebb cukrot adni hozzá, és a végén ízlés szerint beállítani az édességét. Ezután a keveréket teljesen krémesre, simára turmixoljuk. Ha az állaga megfelelő, kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünk szerint. Adhatunk hozzá akár még mentát, citromfüvet, vaníliát, vagy bármilyen ízesítőt, amit szeret a család.

Ha elkészült, akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha kicsit jegesebben szeretnénk megkóstolni, akkor egy órára tegyük be a fagyasztóba. Közben érdemes néhányszor átkeverni. Az állaga sorbet-ra hasonlít, nagyon kellemes, gyors, jeges frissítő a forró nyári napokra.

Készíts egy jó kis málnás-mentás granitát is! Kattints IDE a receptért!  

Ajánljuk még:

A tojástartó második élete: vagdoss, ragassz, fess, dekorálj!

A papír tojástálcák és tojástartók komposztálhatók, tehát nem a kukában a helyük! Van, aki a zeneszoba hangszigetelésére használja őket, mások gyújtósnak a cserépkályhába meg a sparheltba, de lehet palántanevelő vagy madáretető is belőlük. Kreatív kezek által látványos dekorációvá válhatnak. Nézzük!