Gasztro

Villámgyors gyümölcsfagylalt

Gyümölcsfagylalt Borbás Marcsi konyhájából.

Hozzávalók

  • 30 dkg görög joghurt
  • 30 dkg fagyasztott eper vagy más bogyós gyümölcs
  • 1 dl tej
  • 3-4 ek cukor (ízlés szerint)

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A görög joghurtot, a tejet és a gyümölcsöt egy nagy teljesítményű turmixkehelybe tesszük, és hozzáadjuk a cukrot. Először érdemes kevesebb cukrot adni hozzá, és a végén ízlés szerint beállítani az édességét. Ezután a keveréket teljesen krémesre, simára turmixoljuk. Ha az állaga megfelelő, kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünk szerint. Adhatunk hozzá akár még mentát, citromfüvet, vaníliát, vagy bármilyen ízesítőt, amit szeret a család.

Ha elkészült, akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha kicsit jegesebben szeretnénk megkóstolni, akkor egy órára tegyük be a fagyasztóba. Közben érdemes néhányszor átkeverni. Az állaga sorbet-ra hasonlít, nagyon kellemes, gyors, jeges frissítő a forró nyári napokra.

Készíts egy jó kis málnás-mentás granitát is! Kattints IDE a receptért!  

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.