Hozzávalók (személyenként)
- 2 marék málna
- 1 dl víz
- 2 ek kristálycukor
Elkészítés
A granita az egyik legkönnyebben elkészíthető, fagyos-gyümölcsös desszert, a sorbet-hez hasonló. Ez itt egy málnás változat, de szinte bármilyen gyümölcssel működik.
Készítsünk szirupot: a kristálycukrot oldjuk fel meleg vízben, majd hagyjuk kicsit hűlni. Helyezzük turmixgépbe a megmosott málnát, adjuk hozzá a szirupot és a tiszta, friss mentaleveleket. Pürésítsük (a smoothie-hoz hasonló sűrűségűnek kell lennie).
A granitát öntsük egy fagyálló edénybe (ez minél nagyobb és laposabb, annál hamarabb megszilárdul a granita). Rakjuk be fagyasztóba, de félóránként, óránként keverjük át, villával törjük apróra a jeget. Ha jégkásaszerűre dermedt, már fogyasztható. Adagoljuk desszertpoharakba.
Tipp: a granita sokféle ízvilággal működik. Van, aki kávéval, más citrommal vagy lime-mal, gyümölcslevekkel vagy alkohollal készíti. A kristálycukor helyett más édesítőt is használhatunk.
Ajánljuk még: