Hozzávalók
- 3 sertésszűz
- 50 dkg juhtúró
- 10 dkg vargánya
- 5-6 levélnyi medvehagyma
- fél fej lilahagyma
- 1 tojás
- só
- bors
A kenéshez:
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz

Elkészítés
A sertésszüzet megtisztítjuk, majd egy éles késsel úgy vágjuk be, hogy egy nagy szeletet kapjunk. Az így kiterített szűzpecsenyét kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

A lilahagymát, a gombát és a medvehagymát megaprózzuk, majd a tojással együtt hozzáadjuk a juhtúróhoz, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kiterített sertésszüzeket rendre megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, és egy pecsenyesütőbe helyezzük.

A fokhagymát megaprítjuk, összekeverjük az olívaolajjal, és megkenjük vele a sertésszüzeket. Kevés vízzel meglocsoljuk, majd lefedjük.


180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük róla a fedőt, és a húst megkenjük mézzel. 15 percre még visszatesszük.
Amikor elkészült, krumplipürével tálaljuk.

Jól illik hozzá savanyúságnak a télire eltett zöld paradicsom, de ha inkább szószt szeretnénk készíteni mellé, zöldborsmártással is kiváló.
Ajánljuk még: