Vacsorázz Borbás Marcsival – Édes, krémes, csodás desszert!

Gasztro

Vacsorázz Borbás Marcsival – Édes, krémes, csodás desszert!

Borbás Marcsi receptje

Végre desszert!

Azt hiszem, eljött az ideje, hogy megajándékozzuk magunkat valami finomsággal. Ünnepeljünk egy kalóriaszegény desszerttel. Időről időre kell valami pici édes, hogy megnyugodjon a lelkünk, és nehogy magunk elé vegyünk egy egész doboz jégkrémet, amikor este bekuckózva a meleg szobában megpihenünk egy jó könyvvel a kezünkben. 

Tovább olvasok
 

Túrófelfújt 

Hozzávalók (4 főre): 

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 4 db tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só
  • 3-4 evőkanál eritrit
  • 1 kiskanál vaj
  • 1 db réteslap

Elkészítés: 

Szétválasztjuk a tojásokat. A 4 darab sárgáját habosra keverjük 3-4 evőkanálnyi eritrittel, majd a tojásfehérjét is felverjük. Amikor már szépen fehéredik a hab, akkor néhány csepp citromot csavarunk hozzá. Fontos, hogy a habot ne verjük túl keményre, mert akkor nem lesz jó a felfújt! Amikor a habverőt kiemeljük a tojáshabból, és a rajta maradt fehér hab csúcsa enyhén visszagörbül, akkor már kész is van.

Ezután a zsírszegény túrót egy villával jól áttörjük, belekeverünk egy csipet sót és egy citrom vékonyan reszelt héját. Ezután a felhabosított, édes tojássárgáját egy kézi habverő segítségével jól elkeverjük az áttört túróval, és apránként hozzáadagoljuk a krémesre felvert habot. Mindig hosszú, óvatos mozdulatokkal keverjük a habot a túróhoz, hogy minél több levegő benne maradjon, mert ettől lesz jó laza, könnyed és magas a felfújt.

Szükségünk lesz 4 darab muffin- vagy szuflé formára, amelyeket szobahőmérsékletű vajjal célszerű kikennünk. Ezután a kivajazott formákat vagy kibéleljük egy vékony réteslappal, vagy körbeszórjuk kristálycukorral – ennyi cukor, ha ünneplünk, akkor belefér! –, és belekanalazzuk a tojásos túróhabot. Minden formát teljesen tele kell tölteni, mert akkor gyönyörűen kiemelkedik a felfújt az edényből. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Azonnal tálaljuk, mert ahogy hűl, úgy esik össze a felfújt. Tovább fokozhatjuk az élvezetet egy kiskanál cukormentes lekvárral!

Aki egyébként úgy gondolja, hogy minden legyen az, ami, készítse nyugodtan 3 evőkanálnyi kristálycukorral a felfújtat. Egy alkalom nem a világ! Pláne, hogy az édesítőszerek egy része nem egyértelműen jó alternatívája a cukornak, egészségünkre gyakorolt hatásuk miatt. Épp ezért, bevallom, én nagyon ritkán, ha édességet eszem, akkor cukorral készítem!

Borbás Marcsi korábbi vacsorareceptjeit itt találod!

 

Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.

A menüterv így néz ki:

heti menü

A hónap menütervét és az első hét bevásárlólistáját itt találod!  

A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.

 

Már követem az oldalt

X