Hozzávalók
Tészta:
- 3 db tojás
- 75 g kukoricaliszt
- 60 g cukor
Krém:
- 150 g túró
- 80 g tejföl
- 30 g porcukor
- 240 g tejszínhab
- citromhéj, narancshéj
- vanília
- 40 g zselatinmassza (1 g zselatinhoz 6 g hideg víz)
- 40 g folyékony tejszín
Az összeállításhoz:
- eperlekvár
Elkészítés
A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és ha már szép habos, kiveszünk belőle egy-két kanálnyit, és elkeverjük a sárgájával. Ezután összeforgatjuk a maradék habbal, illetve a liszttel.
Egy nagyobb, és két kisebb lapot kenünk ki belőle egy nagy gáztepsire, melyet sütőpapírral bélelünk. Picivel nagyobbat kenünk, mint a tortakarika, így szépre ki tudjuk majd szúrni.
180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük. Ez a piskóta meg fog emelkedni, de után picit vissza is fog esni. Ha elkészült, akkor egy nagyobb és két valamivel kisebb lapot szúrunk ki belőle a tortakarika segítségével.
A krémhez a túrót elkeverjük a porcukorral, a citrom- és narancshéjjal, a vaníliával, illetve a tejföllel, és hagyjuk állni néhány percig. Ezalatt a zselatinmasszát a 40 g tejszínnel együtt lassan felmelegítjük. Csak addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A 240 gramm tejszínt habbá verjük.
Ezután a túrós keveréket összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal és a feloldott zselatinnal.
Az összeállításhoz szükségünk lesz a tortakarikára, aminek az oldalát bevonjuk fóliával.
A legalsó, legnagyobb lapot bevonjuk eperlekvárral úgy, hogy nem kenjük ki teljesen a széléig, majd ráöntjük a túrókrém egyharmadát. Ezután a következő piskótát is megkenjük a lekvárral ugyanúgy, és behelyezzük a tortakarikába. Erre jön a második adag krém, majd a harmadik megkent piskóta, végül a krém maradék része.
Ezután kicsit megütögetjük a formát kívülről, hogy ne maradjanak levegőbuborékok a krémben.
Berakjuk a tortát a mélyhűtőbe másnapig. Reggel vékonyan beöntjük a tetejét meglangyosított eperlekvárral, majd visszarakjuk a normál hűtőbe, és ebédre készen is lesz a tortánk.
Ajánljuk még: