Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dl Magyar Tej
- 7 dkg Magyar Vaj
- 3 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 citrom héja
A töltelékhez:
- 75 dkg Magyar Rögös Túró
- 15 dkg cukor (ízlés szerint)
- vanília
- 2 db tojás
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük egy evőkanál cukorral és egy evőkanál liszttel. Hagyjuk felfutni. Ha már jó habos, a liszthez öntjük, és elkezdjük dagasztani a maradék tejjel, a cukorral, tojással és a csipet sóval. Ha a tészta már összeállt, beledolgozzuk a puha vajat is. Egy citrom reszelt héjával ízesítjük. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk duplájára kelni. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót ízesítjük cukorral, vaníliával, és kikeverjük a két tojással.
Ha megkelt a tészta, négy részre osztjuk. Mindegyik részt téglalap alakúra és vékonyra sodorjuk lisztezett felületen. Akkora legyen a hossza, mint egy közepes nagyságú tepsié, melyben sütni fogjuk. Ha kisodortuk a tésztát, megkenjük a túrós töltelék negyedével, majd megszórjuk aprított étcsokoládéval. Óvatosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Így járunk el mind a négy darabbal. A négy rúd pont ki fogja tölteni a tepsit.
Ezután tojással lekenjük, majd hagyjuk még kelni kb 20 percet. 160 fokos sütőbe rakjuk be légkeverésre. 40 perc alatt készre sütjük.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: