Túrós-csokoládés kalács

Gasztro

Túrós-csokoládés kalács

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dl Magyar Tej
  • 7 dkg Magyar Vaj
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja

A töltelékhez:

  • 75 dkg Magyar Rögös Túró
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • vanília
  • 2 db tojás
  • 10 dkg étcsokoládé

 

turos-csokolades-kalacs-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük egy evőkanál cukorral és egy evőkanál liszttel. Hagyjuk felfutni. Ha már jó habos, a liszthez öntjük, és elkezdjük dagasztani a maradék tejjel, a cukorral, tojással és a csipet sóval. Ha a tészta már összeállt, beledolgozzuk a puha vajat is. Egy citrom reszelt héjával ízesítjük. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk duplájára kelni. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót ízesítjük cukorral, vaníliával, és kikeverjük a két tojással.  

Ha megkelt a tészta, négy részre osztjuk. Mindegyik részt téglalap alakúra és vékonyra sodorjuk lisztezett felületen. Akkora legyen a hossza, mint egy közepes nagyságú tepsié, melyben sütni fogjuk. Ha kisodortuk a tésztát, megkenjük a túrós töltelék negyedével, majd megszórjuk aprított étcsokoládéval. Óvatosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Így járunk el mind a négy darabbal. A négy rúd pont ki fogja tölteni a tepsit.

Ezután tojással lekenjük, majd hagyjuk még kelni kb 20 percet. 160 fokos sütőbe rakjuk be légkeverésre. 40 perc alatt készre sütjük.  

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.