Hozzávalók:
Gombóc:
- 500 g áttört túró
- 2 db tojás
- 50-60 g búzadara
Morzsa:
- 80 g panko morzsa
- vaj
Tejfölhab:
- 325 g tejföl
- 75 g cukorszirup (cukor és víz 1:1 arányú keveréke forralva, hűtve)
- 25 g porcukor
- ½ vaníliarúd magja
- só
Elkészítés:
A túrót a tojásokkal homogénre keverjük, és hozzáadjuk a búzadarát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egy éjszakát pihen. Cukros, enyhén sós vízben kb. 5-8 percig főzzük a gombócokat.
A tejfölhabhoz habverővel összekeverjük a hozzávalókat. Szifonba töltjük, és egy patront csavarunk bele.
A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a morzsát aranybarnára pirítjuk.
A megfőtt gombócokat a morzsába forgatjuk, megszórjuk porcukorral, és mellé nyomjuk a habot.
Ajánljuk még: