Túrógombóc

Gasztro

Túrógombóc

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

Gombóc:

  • 500 g áttört túró
  • 2 db tojás
  • 50-60 g búzadara

Morzsa:

  • 80 g panko morzsa
  • vaj

Tejfölhab:

  • 325 g tejföl
  • 75 g cukorszirup (cukor és víz 1:1 arányú keveréke forralva, hűtve)
  • 25 g porcukor
  • ½ vaníliarúd magja

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A túrót a tojásokkal homogénre keverjük, és hozzáadjuk a búzadarát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egy éjszakát pihen. Cukros, enyhén sós vízben kb. 5-8 percig főzzük a gombócokat.

A tejfölhabhoz habverővel összekeverjük a hozzávalókat. Szifonba töltjük, és egy patront csavarunk bele.

A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a morzsát aranybarnára pirítjuk.

A megfőtt gombócokat a morzsába forgatjuk, megszórjuk porcukorral, és mellé nyomjuk a habot.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.