Túrógombóc

Gasztro

Túrógombóc

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

Gombóc:

  • 500 g áttört túró
  • 2 db tojás
  • 50-60 g búzadara

Morzsa:

  • 80 g panko morzsa
  • vaj

Tejfölhab:

  • 325 g tejföl
  • 75 g cukorszirup (cukor és víz 1:1 arányú keveréke forralva, hűtve)
  • 25 g porcukor
  • ½ vaníliarúd magja

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A túrót a tojásokkal homogénre keverjük, és hozzáadjuk a búzadarát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egy éjszakát pihen. Cukros, enyhén sós vízben kb. 5-8 percig főzzük a gombócokat.

A tejfölhabhoz habverővel összekeverjük a hozzávalókat. Szifonba töltjük, és egy patront csavarunk bele.

A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a morzsát aranybarnára pirítjuk.

A megfőtt gombócokat a morzsába forgatjuk, megszórjuk porcukorral, és mellé nyomjuk a habot.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.