Trombitagombás ravioli burrata sajtkrémmel töltve, friss garnélával és petrezselyemhabbal tálalva

Gasztro

Trombitagombás ravioli burrata sajtkrémmel töltve, friss garnélával és petrezselyemhabbal tálalva

Rosario Simeoli receptje, aki a Trattoria Pomo d'Oro séfje

Hozzávalók:

A trombitagombás tésztához:

  • 200 g durumliszt
  • 50 g 00-ás liszt
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 egész tojás
  • 4 tojássárgája
  • 25 g szárított, reszelt trombitagomba

A burrata töltelékhez:

  • 8 ml tejszín
  • 150 g burrata sajt
  • 2,5 g só
  • 2,5 g xantán

A habosított petrezselyemszószhoz:

  • 75 g olívaolaj
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 30 g petrezselyem, szára és levele külön összevágva
  • 75 g főtt burgonya
  • 1,5 g só
  • 75 g halalaplé

A trombitagombához:

  • 50 g trombitagomba
  • olívaolaj

A konfitált paradicsomhoz:

  • 125 g datterino paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • só, bors
  • porcukor

A tálaláshoz:

  • rákszósz
  • citromolaj
  • vörös shiso level (kínai bazsalikom, ld. szótár)
  • konfitált paradicsom
  • 20 db friss garnélarák

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a kétféle lisztet, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést. Tegyük ide az olívaolajat, az egész tojásokat, a tojások sárgáját és a reszelt trombitagombát. Dolgozzuk össze, míg homogén tésztát kapunk. Gyúrjuk labdává, és szobahőmérsékleten pihentessük 30 percig.

A töltelékhez főzzük a tejszínt és a burrata sajtot egy csipetnyi sóval együtt thermomixben 60 fokon 18 percig, időnként turmixoljuk össze. Fokozatosan adjuk hozzá a xantánt. Ez azért kell bele, mert megnöveli a tészta vízkötő képességét. Miután besűrűsödött, tegyük habzsákba, és a hűtőben pihentessük. Ezt a műveletet gőz fölött is végezhetjük, ha nincs thermomixünk.

A habosított petrezselyemszószhoz melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát és petrezselyem szárát. Amikor pirulni kezd, húzzuk le a tűzről, szűrjük le, és tegyük thermomixbe. Adjuk hozzá a főtt burgonyát, a sót és a halalaplét, majd turmixoljuk össze. Végül adjuk hozzá a petrezselyemleveleket is, és habosítsuk addig, míg élénkzöld színe lesz, majd hűtsük le.

Mossuk meg alaposan a gombákat, csepegtessük le és pirítsuk meg az olajon. Sózzuk és tartsuk melegen.

A paradicsom konfitálásához vágjuk félbe a paradicsomokat, tegyük egy sütőpapírral borított tepsibe, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a porcukorral. Ízesítsük zúzott fokhagymával és kakukkfűvel, majd 65 fokos sütőben szárítsuk 1 óráig.

A tálaláshoz szaggassunk kerek formákat a tésztából, tegyük a közepére a burrata tölteléket és hajtogassunk belőle kis, hajó alakú formákat. Az így kapott raviolikat főzzük meg forró, sós vízben 3-4 perc alatt. Szűrjük le és keverjük össze a rákszósszal. Állítsunk egy tányérra 5 tésztahajót, majd tegyük a tetejére a citromolajban marinált nyers garnélákat. Minden rák mellé rakjunk még egy sült trombitagombát is. Végül fújjunk a tányérra petrezselyemhabot és szórjuk meg a vörös sisho-levelekkel.

 

 

Már követem az oldalt

X