A mi hagyományos borlevesünk édes, és borban hízott mazsolákkal kecsegtet. Nemrégiben Dél-Stájerországban ismerkedtem meg az ottani, traminivel készült borlevessel. A borral ötvöződő, sós-fahéjas ízvilágot egyből a szívembe zártam, ínyenceknek mindenképpen érdemes kipróbálni és ünnepi alkalommal a menü műsorára tűzni.
Hozzávalók
- 12,5 dl tramini
- 1 fahéjrudacska
- 4 dl marhahúsleves
- 1 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- 1-2 szál petrezselyem
- pirított zsemleszeletek vagy -kockák
- őrölt fahéj
Elkészítés
A bort a fahéjjal egy lábosban nagyjából 5 percig forraljuk. A fahéjat eltávolítjuk, hozzáadjuk a húslevest, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Újabb 5 percnyi főzés után beledobjuk a jéghideg vajat, és botmixerrel felhabosítjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Finomra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva, őrölt fahéjjal megszórt pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: