Gasztro

Töltött paprika görög módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 12 db közepes méretű zöldpaprika
  • 1 bögre előfőzött rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket. A hagymát és egy zöldpaprikát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, ekkor levet fog engedni. Addig pirítjuk, amíg a leve elfő. Ezután hozzáadjuk a többi fűszert, az apróra vágott petrezselymet és egy kockára vágott paradicsomot. Pár percig sütjük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a rizst, és félretesszük.

A paprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk és megtöltjük őket a húsos töltelékkel. Egy tepsibe fektetjük a megtöltött paprikákat, ízlés szerint sózzuk, és meglocsoljuk a tetejüket egy kevés olívaolajjal. A maradék paradicsomokat kockára vágjuk, és a paprikák tetejére szórjuk. Először kis lángon kezdjük el sütni, majd miután a paprikák levet engedtek, nagyobbra csavarjuk a lángot, és készre sütjük az ételt. Salátával, például tzatzikivel tálaljuk. Nyáron zöldséges töltelékkel is készíthetjük.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.