Hozzávalók:
- 60-70 dkg darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 4 db paradicsom
- 12 db közepes méretű zöldpaprika
- 1 bögre előfőzött rizs
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- olívaolaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket. A hagymát és egy zöldpaprikát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, ekkor levet fog engedni. Addig pirítjuk, amíg a leve elfő. Ezután hozzáadjuk a többi fűszert, az apróra vágott petrezselymet és egy kockára vágott paradicsomot. Pár percig sütjük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a rizst, és félretesszük.
A paprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk és megtöltjük őket a húsos töltelékkel. Egy tepsibe fektetjük a megtöltött paprikákat, ízlés szerint sózzuk, és meglocsoljuk a tetejüket egy kevés olívaolajjal. A maradék paradicsomokat kockára vágjuk, és a paprikák tetejére szórjuk. Először kis lángon kezdjük el sütni, majd miután a paprikák levet engedtek, nagyobbra csavarjuk a lángot, és készre sütjük az ételt. Salátával, például tzatzikivel tálaljuk. Nyáron zöldséges töltelékkel is készíthetjük.
Ajánljuk még: