Töltött paprika görög módra

Gasztro

Töltött paprika görög módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 12 db közepes méretű zöldpaprika
  • 1 bögre előfőzött rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket. A hagymát és egy zöldpaprikát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, ekkor levet fog engedni. Addig pirítjuk, amíg a leve elfő. Ezután hozzáadjuk a többi fűszert, az apróra vágott petrezselymet és egy kockára vágott paradicsomot. Pár percig sütjük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a rizst, és félretesszük.

A paprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk és megtöltjük őket a húsos töltelékkel. Egy tepsibe fektetjük a megtöltött paprikákat, ízlés szerint sózzuk, és meglocsoljuk a tetejüket egy kevés olívaolajjal. A maradék paradicsomokat kockára vágjuk, és a paprikák tetejére szórjuk. Először kis lángon kezdjük el sütni, majd miután a paprikák levet engedtek, nagyobbra csavarjuk a lángot, és készre sütjük az ételt. Salátával, például tzatzikivel tálaljuk. Nyáron zöldséges töltelékkel is készíthetjük.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.