Hozzávalók:
- 1 főzőtök
- 1 közepes cukkini
- 1 hokkaido
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 szem paprika
- 1 szem paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- durvára őrölt bors
- majoranna ízlés szerint
- só
Elkészítése:
A tököket meghámozzuk, felkockázzuk, majd picit megsózzuk, és állni hagyjuk. Ha a főzőtök, illetve a cukkini még zsenge, akkor azokat nem muszáj meghámozni.
Amíg a tökök állnak a sóban, az olívaolajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a karikára vágott fokhagymát. Ezután beleszórjuk a fűszerpaprikát és a sózott tökkockákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt.
Ízlés szerint sózzuk, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Ne hígítsuk fel túlságosan, inkább apránként adagoljuk hozzá a vizet. Mielőtt levesszük a tűzről, adunk hozzá még egy felaprított fokhagymagerezdet, és máris tálaljuk.
Ajánljuk még: