Hozzávalók
- 30 dkg sütőtök
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- kakukkfű, szurokfű
- 8-10 dkg zabpehely
A sütéshez: olaj vagy zsír
A tálaláshoz:
- 4 nagy szelet kenyér
- 4 tükörtojás
- friss salátalevelek (galambbegy, rukkola)
Elkészítés
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát. Megsózzuk, a felaprított zöldfűszerekkel ízesítjük. Annyi zabpehellyel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, és néhány órára lefedve pihentetjük, hogy zabpehely jól megdagadjon, magába szívja a nedvességet. A masszából olajos tenyérrel pogácsákat formálunk, alaposan összenyomkodjuk, majd forró zsiradékban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A zsiradékból kiemelve lecsöpögtetjük. A kenyérszeleteket félbevágjuk, salátalevelekkel megágyazunk a tökfasírtnak, majd egy-egy tükörtojással megkoronázzuk, végül a második kenyérszelettel befedjük a szendvicset.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: