Tésztasaláta olasz módra

Gasztro

Tésztasaláta olasz módra

Tésztasaláta, ahogy Borbás Marcsi készíti

Hozzávalók:

  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 2 zsenge cukkini
  • 25 dkg színes durumtészta
  • 1 mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom
  • olívabogyó ízlés szerint
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A koktélparadicsom felét sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd 180 fokon sütőben megsütjük.

A tésztát főzzük meg bőséges, sós vízben, de figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Közben felaprítjuk a cukkinit apró kockára, és kevés olívaolajon rövid idő alatt megdinszteljük. Ízesítjük ezt is sóval, borssal.

Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és ezúttal hideg vízzel lemossuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Végül összeállítjuk a salátát. A tésztához adjuk a friss koktélparadicsomot, 2 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a dinsztelt cukkinit, a darabolt mozzarellát, friss bazsalikomot és a sült koktélparadicsomot. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót, majd tálaljuk a tésztasalátát.

Ajánljuk még:

Céklás receptek: izgalmas alapanyag, kevés kalóriával

A cékla legalább annyiféleképpen felhasználható, mint a burgonya: önállóan is finom, levesként, köretként szintén, de illik süteménybe, egytálételbe is. Az íze sokkal karakteresebb a krumplinál, viszont kevés benne a kalória. Sokféle hozzávalóval tud érdekes kombinációt alkotni: képzeljük el például kéksajttal és fehér borral vagy sötét kakaóval és keserű csokoládéval. Izgalmas.

 
X
Már követem az oldalt