Hozzávalók
- 50 dkg koktélparadicsom
- 2 zsenge cukkini
- 25 dkg színes durumtészta
- 1 mozzarella
- 1 csokor bazsalikom
- olívabogyó ízlés szerint
- só, bors
Elkészítés
A koktélparadicsom felét sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd 180 fokon sütőben megsütjük.
A tésztát főzzük meg bőséges, sós vízben, de figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Közben felaprítjuk a cukkinit apró kockára, és kevés olívaolajon rövid idő alatt megdinszteljük. Ízesítjük ezt is sóval, borssal.
Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és ezúttal hideg vízzel lemossuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül összeállítjuk a salátát. A tésztához adjuk a friss koktélparadicsomot, 2 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a dinsztelt cukkinit, a darabolt mozzarellát, friss bazsalikomot és a sült koktélparadicsomot. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót, majd tálaljuk a tésztasalátát.