Tésztasaláta olasz módra

Gasztro

Tésztasaláta olasz módra

Tésztasaláta, ahogy Borbás Marcsi készíti

Hozzávalók:

  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 2 zsenge cukkini
  • 25 dkg színes durumtészta
  • 1 mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom
  • olívabogyó ízlés szerint
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A koktélparadicsom felét sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd 180 fokon sütőben megsütjük.

A tésztát főzzük meg bőséges, sós vízben, de figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Közben felaprítjuk a cukkinit apró kockára, és kevés olívaolajon rövid idő alatt megdinszteljük. Ízesítjük ezt is sóval, borssal.

Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és ezúttal hideg vízzel lemossuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Végül összeállítjuk a salátát. A tésztához adjuk a friss koktélparadicsomot, 2 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a dinsztelt cukkinit, a darabolt mozzarellát, friss bazsalikomot és a sült koktélparadicsomot. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót, majd tálaljuk a tésztasalátát.

Ajánljuk még:

Vitaminok, amiket jó eséllyel bárki meg tud fizetni

Jönnek a napsütésben szegényebb, hűvösebb hónapok, amikor erőre kapnak a betegségek, gyengül a szervezetünk, miközben a táplálékkiegészítők lassan megfizethetetlenné válnak, nem beszélve a gyümölcsök, zöldségek jó részéről. A piaci árak szinte napról napra emelkednek, az egészség lassan luxus lesz. Az olcsóbb idénytermések eközben kimentek a divatból, azt gondoljuk, ezek kevésbé vitamindúsak és egészségesek, mint szuperélelmiszerek: de ez nem igaz. Tudtad, hogy például a karalábénak magasabb a C-vitamin-tartalma, mint a citromnak?

 

Már követem az oldalt

X