Hozzávalók:
- 1 kg hízott libamáj
- libazsír
- 1 kg vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 3 db nyers paprika
- erős paprika, ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- őrölt bors, ízlés szerint
- húsleves
Elkészítés:
A májakat hosszában vágjuk ketté és tegyük egy lábosba, melynek az alját megkentük libazsírral. Ezután borítsuk be a félkarikára vágott vöröshagymával, a karikára vágott paradicsommal és csípős paprikával, majd szórjuk meg az őrölt borssal.
Öntsünk rá annyi húslevest, hogy ellepje. Tegyük a tűzre és nagy lángon kezdjük el forralni, majd ízesítsük a fűszerpaprikával, végül süssük össze. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.
A cikk megjelenését a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta.
Ajánljuk még: