Téli karalábéleves

Gasztro

Téli karalábéleves

Különleges fűszerezésű, téli leves

Hozzávalók

  • 2 szem karalábé
  • 1 szál paszternák
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • ¼ zeller
  • szerecsendió
  • csillagánizs
  • kurkuma
  • 1 szál citromnád

Elkészítés

A karalábét, a paszternákot apró kockára vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Adunk hozzá kevés apróra vágott zellert, majd 2-3 gerezd karikára vágott fokhagymát. A különleges íz elérése érdekében reszeljünk rá ízlés szerint szerecsendiót, és friss kurkumát. Teszünk hozzá 1-2 csillagánizst és egy szál megtört citromnádat. Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.

teli-karalabeleves-borbas-marcsi

Levesbetétnek lereszelünk külön tálakba sárgarépát és zsenge karalábét, majd meglocsoljuk őket valamilyen finom ecettel. Mungóbabcsírát is tehetünk bele. A kész leveshez ízlés szerint adhatunk egy kevés rizstejet, és tálalhatunk hozzá üvegtésztát is.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.