Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 5 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 5 dl tej
- 40 dkg őszibarack befőtt (hámozott, mag nélküli)
- 3 cl marascinó vagy treeple-sec
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásból, cukorból, lisztből piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor már éppen kemény a hab, akkor kanalanként beleszórunk 3 evőkanál cukrot és tovább verjük, hogy ismét szép kemény legyen. Ezután óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot. Kivajazott tepsibe, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, körülbelül negyed óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kivesszük a tepsiből.
Közben a vaníliás pudingport a használati utasítás szerint megfőzzük, langyosra hűtjük.
A befőtt levét likőrrel ízesítjük. A piskótalapot zománcos tepsi aljába tesszük, jól meglocsoljuk a likőrös gyümölcslével, majd bevonjuk a langyosra hűlt vaníliakrémmel.
A barackot vékony szeletekre vágva egyenletesen elosztjuk a tetején, kissé belenyomkodjuk a krémbe és hűtőben jól áthűtjük, hogy a krém megdermedjen.
Tálaláskor kockára vágjuk, tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük.
Ajánljuk még: