Szárnyasbelsőség-ragu

Gasztro

Szárnyasbelsőség-ragu

Ruprecht László receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeszív
  • 50 dkg csirkezúza
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 2 salottahagyma
  • 15 dkg cukorborsó
  • 1 db cukkini
  • kakukkfű, tárkony, koriander

A raguhoz:

Tovább olvasok
  • 10 dkg vaj
  • 2 tk mustár
  • friss tárkony
  • fehérborecet

A daragaluskához:

  • 2 db tojás
  • 14 dkg búzadara
  • 4 dkg zsír
  • rozmaring
  • kakukkfű

A főzőléhez:

  • 1 liter zöldségalaplé
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 2 ek tökmagolaj

 

Elkészítés: 

A szívet és a zúzát annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Ha felforrt, akkor lehabozzuk, mint a húslevest. Ha már nem habzik, akkor hozzáadjuk az ételhez a zöldségeket a cukorborsó és a cukkini kivételével. Mivel viszonylag hosszú ideig fog főni, nem kell apróra vágni a zöldségeket. Ízesítjük sóval és a zöldfűszerekkel, majd lefedjük, és puhára főzzük a csirkebelsőségeket.

A cukorborsót és a cukkinit felaprítjuk, megsózzuk, és vágunk rájuk a zöldfűszerekből is. Ezután hagyjuk őket állni.

Ha minden megfőtt, akkor elkészítjük a ragut.

A leveszöldségeket egy turmixba rakjuk, és lekrémesítjük. Közben adunk hozzá vajat, mustárt, friss tárkonyt és fehérborecetet. Ha elkészültünk, akkor az egészet visszaöntjük a lábosba a csirkeaprólékhoz és a maradék léhez. Körülbelül két percig még forraljuk. Ekkor adjuk hozzá a befűszerezett cukorborsót és cukkinit is.

A daragaluska főzőlevét előkészítjük, az alapléhez hozzáadjuk a fűszereket, és felforraljuk. A daragaluskához a tojások sárgáját alaposan elkeverjük a zsírral. A fehérjéket kemény habbá verjük, és adagonként, a búzadarával együtt óvatosan a masszába forgatjuk. Ízesítjük a sóval és a zöldfűszerekkel, majd két kanál segítségével a főzőlébe szaggatjuk. Lassú tűzön főzzük 25-30 percig. Érdemes végezni egy próbafőzést, tehát először csak egyetlen darabbal kezdeni. Ha szépen feljön a víz tetejére, és nem fő szét, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő a grízgaluska masszájának állaga. Ha túl lágy lenne, akkor apránként adjunk még hozzá darát.

Ha mindennel elkészültünk, tálalhatjuk is a fűszeres ragut a grízgaluskával, tökmagolajjal, friss korianderrel és snidlinggel.

 

Már követem az oldalt

X