Hozzávalók
- 1 kisebb szűzpecsenye
- 4-5 gerezd fokhagyma
- diónyi gyömbér
- 1 dl olaj
- 1 kiskanál kurkuma
- 1 evőkanál chilikrém
- só
- 2 közepes vöröshagyma
- 30 dkg sütőtök
- 1 csokor korianderzöld
- 1 csapott kiskanál őrölt római kömény
- kis darab fahéj
- 2-3 babérlevél
- 5-6 szem szegfűszeg
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 dl natúr joghurt
Elkészítés
A szűzpecsenyét 4 darabba vágjuk. A fokhagymát, a gyömbért lereszeljük, majd külön-külön, 1-1 evőkanál olajjal, pürésítjük. A húst tálba rakjuk, 1 kiskanálnyi fokhagymapürével, 1 kiskanálnyi gyömbérpürével, fél kiskanálnyi kurkumával, csilikrémmel, sóval és 1 evőkanál olajjal alaposan bemasszírozzuk. Letakarva 1 órán át, de akár egy éjszakán át pácoljuk.
Ezután a többi felforrósított olajon a húst körös-körül megpirítjuk, majd kivesszük, és lefedve félre tesszük. A visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre sütjük, rádobjuk a megtisztított, kockára vágott sütőtököt, majd beleszórjuk a fűszereket.
Néhány perces pirítás után hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kis pohárnyi vizet, majd az elősütött húsokat is beletéve, fedő alatt addig pároljuk, míg a hús megpuhul.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ekkor beletesszük a joghurtot, a finomra vágott korianderzöldet, alaposan átforraljuk és tálaljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: