Sült pisztráng sörmártással

Gasztro

Sült pisztráng sörmártással

Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók

  • fejenként 1 pisztráng
  • kukoricadara
  • A sütéshez 2-3 ek olaj

Fűszerezésnek:

  • petrezselyem
  • kakukkfű

A mártáshoz:

  • 1 ek olaj (amiben a halat sütöttük)
  • 1 szál újhagyma
  • ¼ citrom leve
  • 1 dl búzasör
  • 5 dkg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A pisztrángokat megmossuk, majd teljesen szárazra töröljük. Ezután gondosan besózzuk, majd tetszés szerinti zöldfűszerekkel, kakukkfűvel vagy petrezselyemmel, illetve citrommal megtöltjük a hasukat.

Ezután két változatot is készíthetünk. Beleforgathatjuk kukoricadarába a halakat, ha nagyon ropogós bőrt szeretnénk, de natúran is megsüthetjük. Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ezen sütjük át a halak mindkét oldalát gyönyörű pirosra és ropogósra. Óvatosan, többször is forgassuk át őket, de az elején csak akkor fordítsuk meg, ha a serpenyő már elengedte a bőrt.

Ha megsültek a halak, elkészítjük a mártást.

Az olajban, amiben a pisztrángot sütöttük, megpirítjuk a felaprított újhagymát, majd ráöntjük a búzasört. Kicsit beforraljuk, majd beletesszük a feldarabolt hideg vajat, elkeverjük, majd azonnal lehúzzuk a tűzről.

A halat a mártással tálaljuk.