Hozzávalók
- fejenként 1 pisztráng
- kukoricadara
- A sütéshez 2-3 ek olaj
Fűszerezésnek:
- petrezselyem
- kakukkfű
- só
A mártáshoz:
- 1 ek olaj (amiben a halat sütöttük)
- 1 szál újhagyma
- ¼ citrom leve
- 1 dl búzasör
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés
A pisztrángokat megmossuk, majd teljesen szárazra töröljük. Ezután gondosan besózzuk, majd tetszés szerinti zöldfűszerekkel, kakukkfűvel vagy petrezselyemmel, illetve citrommal megtöltjük a hasukat.
Ezután két változatot is készíthetünk. Beleforgathatjuk kukoricadarába a halakat, ha nagyon ropogós bőrt szeretnénk, de natúran is megsüthetjük. Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ezen sütjük át a halak mindkét oldalát gyönyörű pirosra és ropogósra. Óvatosan, többször is forgassuk át őket, de az elején csak akkor fordítsuk meg, ha a serpenyő már elengedte a bőrt.
Ha megsültek a halak, elkészítjük a mártást.
Az olajban, amiben a pisztrángot sütöttük, megpirítjuk a felaprított újhagymát, majd ráöntjük a búzasört. Kicsit beforraljuk, majd beletesszük a feldarabolt hideg vajat, elkeverjük, majd azonnal lehúzzuk a tűzről.
A halat a mártással tálaljuk.
Ajánljuk még: