Hozzávalók
- 2 egész kacsacomb
- 50 dkg kacsazsír
- só
A borsmártáshoz:
- 1 kk. Horváth Rozi Fekete Bors
- 1 kk. Horváth Rozi Színes Bors
- 1 kk. Horváth Rozi Citrombors
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. mustár
- só
Elkészítés
A kacsacombokat megtisztítjuk, alaposan besózzuk, majd egy kacsazsírral vastagon kikent tepsibe rakjuk. Lefedjük, majd 180 fokon puhára sütjük. Ha elkészült, leszedjük róla a fedést, majd pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst!
A mártáshoz a különféle borsokat mozsárban kicsit megdolgozzuk. A vajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított fokhagymát. Hozzáadjuk a tej, tejszín keverékét, majd ízesítjük a mustárral. Jöhet hozzá a többféle bors is. Krémesre beforraljuk, majd tálaljuk a sült kacsacombbal.
A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.
Ajánljuk még: