Sült kacsacomb borsmártással

Gasztro

Sült kacsacomb borsmártással

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 egész kacsacomb
  • 50 dkg kacsazsír

A borsmártáshoz:

  • 1 kk. Horváth Rozi Fekete Bors
  • 1 kk. Horváth Rozi Színes Bors
  • 1 kk. Horváth Rozi Citrombors
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. mustár

Elkészítés 

A kacsacombokat megtisztítjuk, alaposan besózzuk, majd egy kacsazsírral vastagon kikent tepsibe rakjuk. Lefedjük, majd 180 fokon puhára sütjük. Ha elkészült, leszedjük róla a fedést, majd pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst!

A mártáshoz a különféle borsokat mozsárban kicsit megdolgozzuk. A vajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított fokhagymát. Hozzáadjuk a tej, tejszín keverékét, majd ízesítjük a mustárral. Jöhet hozzá a többféle bors is. Krémesre beforraljuk, majd tálaljuk a sült kacsacombbal.

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.