Hozzávalók
A Stefánia vagdalthoz:
- 1,5 kg darált sertésdagadó
- 2 zsemle
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
- só
- 3 db tojás
- 5 db főtt tojás
A forma kikenéséhez:
- 1 ek mangalicazsír
- 1 marék zsemlemorzsa
Elkészítés
A zsemléket félbetépjük, majd beáztatjuk egy kevés vízbe. Ha megszívták magukat, akkor kicsavarjuk belőlük a fölösleges vizet, majd a kezünkkel szétmorzsoljuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Ezután mindent elkeverünk a darált sertéshússal. Ízesítjük a keveréket sóval, borssal, fűszerpaprikával, és a három nyers tojást is beledolgozzuk.
Ha elkészültünk, akkor egy hosszúkás, mély sütőformát kikenünk sertészsírral, majd vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. A forma aljában elterítünk egy adag húsos keveréket, majd ráfektetjük hosszában a megpucolt főtt tojásokat. A maradék hússal befedjük a tojásokat, és egyenletesen elsimítjuk a Stefánia tetejét. Végül megszórjuk zsemlemorzsával.
200 fokos sütőben legalább egy órán át sütjük. Legyen szép piros a teteje!
Mielőtt kiborítjuk a formából, hagyjuk kicsit hűlni.
Tálaljuk egy jó főzelékkel, például sárgaborsó-főzelékkel!