Hozzávalók:
- 1 adag leveles tészta
- 1 tk vaj
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 6 dl zsíros tej
- 6 tojássárgája
- 6 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 tk só
- durvára őrölt bors
Elkészítés:
Kihajtjuk a leveles tésztát, és egy-másfél centiméteres csíkokat vágunk belőle. Bevajazzuk a rolóformákat és feltekerjük rájuk a tésztacsíkokat úgy, hogy a két végén egymáshoz nyomkodjuk őket, így nem nyílnak szét. Érdemes átfedéssel feltekerni a tésztacsíkokat, úgy lesz a legszebb a végeredmény. Ha elkészültünk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a rolókat, és felvert tojással bekenjük őket. Megszórjuk mindegyiket pehelysóval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Akkor vannak készen, ha szép pirosak.
Közben elkészítjük a krémet. A hat tojássárgáját és a lisztet egy kis tejjel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi tejet, majd a sót, a durvára őrölt borsot. Sűrűre főzzük a krémet, és közben lereszeljük a sajtot. A krémet levesszük a tűzről, és úgy keverjük hozzá a reszelt sajtot, hogy beleolvadjon. Ezután félretesszük hűlni. Ha kihűlt a krém, kihabosítjuk a puha vajat, majd elkeverjük a krémmel.
Habzsákba tesszük a krémet, és a kihűlt tésztákat megtöltjük vele. A rolók mindkét végét reszelt sajtba mártjuk.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: