Reszelt túrós sütemény

Gasztro

Reszelt túrós sütemény

Borbás Marcsi receptje az egyik legjobb túrós sütihez!

Hozzávalók:

 A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 3 ek kakaó
  • 1 tk sütőpor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez :

  • 50 dkg rögös túró
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 biocitrom
  • 1 ek keményítő
  • 3 db tojás 
  • vanília

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához 35 dkg finomlisztet elkeverünk 3 evőkanál kakaóval, egy teáskanálnyi sütőporral és 12 dkg kristálycukorral. Adunk hozzá 25 dkg vajat, majd egy tojássárgájával alaposan összegyúrjuk. A tojásfehérjét egy külön üstbe tegyük, mert a túrókrémhez még szükségünk lesz rá. Amennyiben a tészta nem állna össze, akkor egy-két csepp vízzel vagy tejjel gyúrjuk össze!

Mikor elkészült, folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe rakjuk.

Míg hűl, elkészítjük a túrós tölteléket. Ehhez 50 dkg rögös túróhoz adunk 15 dkg kristálycukrot, majd ízesítjük egy biocitrom reszelt héjával. Utána keverünk hozzá egy nagy evőkanál keményítőt és 3 tojássárgáját is beleforgatjuk. A tojásfehérjéket az előzőleg félrerakott fehérjéhez rakjuk, és az összeset együtt krémes habbá verjük. Ezután óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk.

Közben a sütőt 180 fokra melegítjük. 

A lehűlt kakaós tészta kétharmadát belemorzsoljuk egy kivajazott közepes méretű tepsi aljába, és kicsit lenyomkodjuk, hogy egyenletes réteget alkosson. Erre jöhet rá a túró, majd a maradék tésztát a tetejére reszeljük. Végül kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: