
Hozzávalók
- 3 egész csirkecomb
 - 6-8 szem burgonya
 - 4-5 szál sárgarépa
 - 2-3 szem körte
 - 1 fej vöröshagyma
 - 4-5 gerezd fokhagyma
 - 1,5 dl fehérbor
 - 6 szelet bacon
 - 2 szál friss rozmaring
 - 2-3 ek. olívaolaj
 - só
 - bors
 
A salátához:
- 1 csokor fodroskel
 - 1 ek. tahini
 - 2-3 ek. fűszerecet
 
Elkészítés
A húst alaposan sózzuk és borsozzuk, majd mindegyik combot baconbe göngyöljük.

Egy mélyebb tepsit gazdagon megrakunk megtisztított és nagyobb darabokra vágott burgonyával, sárgarépával, körtével, vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket is rászórjuk ezekre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. Ezután a húsokat rakjuk a tepsibe, és száraz fehérbort öntünk alájuk. Néhány ág friss rozmaringgal ízesítjük az ételt, majd befedjük a tepsit, és előmelegített, 200 fokos sütőbe rakjuk.
Kb. 20 perc elteltével visszavesszük a hőfokot 170 fokra, és puhára sütjük az ételt.

A salátához a fodroskel leveleit kisebb darabokra tépkedjük, majd meglocsoljuk a tahinivel elkevert ecetes öntettel. Alaposan összeforgatjuk, majd tálaljuk a megsült zöldségekkel és csirkecombokkal.















