Gasztro

Részeges csirke fodroskelsalátával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3 egész csirkecomb
  • 6-8 szem burgonya
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 2-3 szem körte
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 6 szelet bacon
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • bors

A salátához:

  • 1 csokor fodroskel
  • 1 ek. tahini
  • 2-3 ek. fűszerecet

Elkészítés 

A húst alaposan sózzuk és borsozzuk, majd mindegyik combot baconbe göngyöljük.

 

Egy mélyebb tepsit gazdagon megrakunk megtisztított és nagyobb darabokra vágott burgonyával, sárgarépával, körtével, vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket is rászórjuk ezekre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. Ezután a húsokat rakjuk a tepsibe, és száraz fehérbort öntünk alájuk.  Néhány ág friss rozmaringgal ízesítjük az ételt, majd befedjük a tepsit, és előmelegített, 200 fokos sütőbe rakjuk.

Kb. 20 perc elteltével visszavesszük a hőfokot 170 fokra, és puhára sütjük az ételt.

 

A salátához a fodroskel leveleit kisebb darabokra tépkedjük, majd meglocsoljuk a tahinivel elkevert ecetes öntettel. Alaposan összeforgatjuk, majd tálaljuk a megsült zöldségekkel és csirkecombokkal.

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.