Hozzávalók
- 3 borjúláb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 1 ek. fekete bors
- 2 ek. só
A panírozáshoz:
- 3 db tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 1,5 liter napraforgó étolaj
Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók
- 1,5 kg salátaburgonya
- 4 db főtt tojás
- 3 szál újhagyma
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 db citrom
- só
A majonézhez:
- 2 tojássárgája
- 1 ek. mustár
- 2,5-3 dl olaj
Elkészítés
A borjúlábakat sós vízben feltesszük főni egy fej vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel, borssal. Kell neki pár óra, hogy rezgősre főjön. Akkor jó, ha a csontokat könnyedén ki tudjuk szedni. Ekkor hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy hozzá tudjunk nyúlni, és ne égessük meg a kezünket. Ha eleget hűltek, akkor kicsontozzuk a borjúlábakat, a húst pedig szeletnyi darabokra vágjuk. Ezután megsózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, tehát lisztbe, felvert tojásba, illetve zsemlemorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban, lassú tűznél aranybarnára sütjük a szeleteket.
A salátához a burgonyát héjában megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. Ha a krumpli elkészült, meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A tojásokkal ugyanígy járunk el.
A majonézhez a tojások sárgáját elkeverjük a mustárral, majd lassan csorgatjuk hozzá az olajat. Közben egy habverővel végig keverjük. Ha a sárgája felvette az összes olajat, és szép kocsonyás állaga lett a majonéznek, elkészítjük a salátaöntetet. A majonézt elkeverjük 2 dl tejföllel, egy kiskanál sóval. Citromlevet is teszünk hozzá, ízlés szerint. Ezután az egészet óvatosan összeforgatjuk a burgonyával, a tojással, illetve karikára vágott újhagymával. Tálalás előtt legalább két órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Ajánljuk még: