Puncs

Gasztro

Karácsony

Puncs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 dl erősre főzött fekete tea
  • 3 dl erősre főzött roiboos tea
  • 1 narancs leve
  • 4-5 szem csillagánizs
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek akácméz
  • 2 dl rum

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ha igazán ízletes puncsot szeretnénk készíteni, fontos, hogy meglegyen hozzá az öt alapvető összetevő. Az első a folyadék, ami a nagy tömeget adja, jelen esetben a tea, de akár valamilyen finom bor is lehet. A második összetevő valamilyen citrusféle. Ezeket egészítik ki a fűszerek és az édességet adó hozzávaló. Természetesen végül valamilyen alkohol teszi teljessé, de ezt akár el is hagyhatjuk, és bátran kísérletezhetünk különféle ízesítésekkel.

A teákhoz a vizet felforraljuk, majd kicsivel intenzívebbre készítjük el, mint a szokásos. Ekkor már beletesszük a fűszereket is, hogy alaposan ki tudjanak ázni. Ezután alacsony lángon, rövid ideig forraljuk a teát a fűszerekkel. Hozzáadjuk a narancs kifacsart levét a keverékhez, és ízlés szerint édesítjük. Selymes, mély ízt ad neki a méz és a barna cukor. Ha elértük a megfelelő ízt, akkor már nem melegítjük a tovább a puncsot. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd beleöntjük a rumot is. Melegen fel is szolgáljuk.

Tálaláskor tehetünk még bele narancskarikákat, aszalt gyümölcsöket, de akár cukordíszítést is készíthetünk a poharak szélére.

A cikk megjelenését a METRO támogatja.

 

Már követem az oldalt

X