Pulykaszárny extrákkal

Gasztro

Pulykaszárny extrákkal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 db pulykaszárny
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • Ízlés szerint csípős ketchup
  • 1 ek méz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg beáztatott bab
  • 2 szál újhagyma
  • 4-5 ek majonéz
  • 1 ek ecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés

 Egy nagyobb tálban keverjük össze a paradicsomlevet, a ketchupot , a zúzott fokhagymát és a mézet. Adjunk hozzá olívaolajat. 

Sózzuk be a pulykaszárnyakat. Vegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, helyezzük bele a húst, és alaposan öntözzük meg a paradicsomos mártással. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe vagy grillbe, és süssük pirosra.

Közben készítsünk majonézes babsalátát a pulykaszárnyakhoz. Ehhez forraljunk sós vizet, majd ez előre beáztatott babot főzzük puhára. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk vékonyra, adjunk hozzá majonézt, majd öntsünk rá ecetet és olívaolajat. Ízlés szerint kevés cukorral és sóval is ízesíthetjük. Keverjük össze az alapot a főtt babbal, és hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órát. 

Ajánljuk még:

Zöldséges vadragu rozmaringos pogácsával

Táplálkozásunk magán viseli ősi vadászmúltunk jegyeit. Szeretjük a nagy, ünnepélyes lakomákat, ahol tudat alatt újrateremthetjük az ősi vadászok örömteli zsákmányfelosztó rituáléját. Sokszor persze nem jutunk friss vadhoz, viszont a vad apróhús szinte mindig rendelkezésre áll. A vadpörköltön, a tárkonyos vadragulevesen túl készíthetünk olyan fogásokat, amelyekben a zamatos vadhús az ősz zöldségeivel lép frigyre. Szeretem az ilyen egytálételeket, mert egyszerűen elkészíthetők. Amelyik pedig együtt sül készre a sütőben a köretként kínált rozmaringos pogácsákkal, az egyik nagy kedvencünk. Míg ellenállhatatlan illatok gomolyognak a sütő felől, azalatt szépen meg is teríthetjük az asztalt!