Pulykaszárny extrákkal

Gasztro

Pulykaszárny extrákkal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 db pulykaszárny
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • Ízlés szerint csípős ketchup
  • 1 ek méz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg beáztatott bab
  • 2 szál újhagyma
  • 4-5 ek majonéz
  • 1 ek ecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

 Egy nagyobb tálban keverjük össze a paradicsomlevet, a ketchupot , a zúzott fokhagymát és a mézet. Adjunk hozzá olívaolajat. 

Sózzuk be a pulykaszárnyakat. Vegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, helyezzük bele a húst, és alaposan öntözzük meg a paradicsomos mártással. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe vagy grillbe, és süssük pirosra.

Közben készítsünk majonézes babsalátát a pulykaszárnyakhoz. Ehhez forraljunk sós vizet, majd ez előre beáztatott babot főzzük puhára. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk vékonyra, adjunk hozzá majonézt, majd öntsünk rá ecetet és olívaolajat. Ízlés szerint kevés cukorral és sóval is ízesíthetjük. Keverjük össze az alapot a főtt babbal, és hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órát. 

Ajánljuk még:

„Az én boromban nincs más, mint a szőlőfürt nedve” – magyar borhamisítási kalandok

Jókai is ismerhette a Szőlőből is lehet bort készíteni csattanójú közismert kaján viccet, melynek ha sorai mögé nézünk, igazolódni látszik, hogy a viccnek fele sem volt tréfa. Az élelmiszerhamisítás történetében külön fejezet illeti a borhamisítást, ugyanis ez az egyik legkreatívabb területe az élelmiszerek módosításának. Célja nyilván a bor szaporítása volt, és ez ma sincs másképpen.