Pulykaszárny extrákkal

Gasztro

Pulykaszárny extrákkal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 db pulykaszárny
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • Ízlés szerint csípős ketchup
  • 1 ek méz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg beáztatott bab
  • 2 szál újhagyma
  • 4-5 ek majonéz
  • 1 ek ecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

 Egy nagyobb tálban keverjük össze a paradicsomlevet, a ketchupot , a zúzott fokhagymát és a mézet. Adjunk hozzá olívaolajat. 

Sózzuk be a pulykaszárnyakat. Vegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, helyezzük bele a húst, és alaposan öntözzük meg a paradicsomos mártással. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe vagy grillbe, és süssük pirosra.

Közben készítsünk majonézes babsalátát a pulykaszárnyakhoz. Ehhez forraljunk sós vizet, majd ez előre beáztatott babot főzzük puhára. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk vékonyra, adjunk hozzá majonézt, majd öntsünk rá ecetet és olívaolajat. Ízlés szerint kevés cukorral és sóval is ízesíthetjük. Keverjük össze az alapot a főtt babbal, és hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órát. 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.