Hozzávalók
- 4 db pulykaszárny
- 1,5 dl paradicsomlé
- Ízlés szerint csípős ketchup
- 1 ek méz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg beáztatott bab
- 2 szál újhagyma
- 4-5 ek majonéz
- 1 ek ecet
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük össze a paradicsomlevet, a ketchupot , a zúzott fokhagymát és a mézet. Adjunk hozzá olívaolajat.
Sózzuk be a pulykaszárnyakat. Vegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, helyezzük bele a húst, és alaposan öntözzük meg a paradicsomos mártással. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe vagy grillbe, és süssük pirosra.
Közben készítsünk majonézes babsalátát a pulykaszárnyakhoz. Ehhez forraljunk sós vizet, majd ez előre beáztatott babot főzzük puhára. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk vékonyra, adjunk hozzá majonézt, majd öntsünk rá ecetet és olívaolajat. Ízlés szerint kevés cukorral és sóval is ízesíthetjük. Keverjük össze az alapot a főtt babbal, és hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órát.