Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter szárnyas- vagy zöldségleves
- 1 friss chilipaprika
- 3 kisebb édesburgonya
- 2 szem paradicsom
- 1 citrom leve
- 25 dkg előfőzött csicseriborsó
- só, bors
A tálaláshoz:
- friss koriander
- 1 csokor fodroskel
Elkészítés
Előkészítjük a zöldségeket. A vöröshagymát apróra vágjuk. A batátát megpucoljuk és felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A chilipaprikát félbevágjuk, és vékonyra vagdaljuk. Ha nem szeretnénk túl csípősre készíteni a levest, akkor a magokat kiszedhetjük.
A póréhagymát alaposan megmossuk, elfelezzük, majd szintén felaprítjuk.
Egy fazékban egy kevés olajat felmelegítünk, majd rádobjuk a vöröshagymát. Megsózzuk, majd a chilit és a fokhagymát is hozzáadjuk, illetve a póréhagymát. Ha a hagyma már kezd üvegesedni, akkor a batátát is beletesszük. Ezután felöntjük az alaplével.
Hozzátesszük a főtt csicseriborsót. Amint az édesburgonya megpuhul, készen is lesz a levesünk.
Közben, ha felforrt a leves, belefacsarunk egy fél citromot.
A paradicsomokat vízszintesen kettévágjuk, és durván belereszeljük a húsukat a levesbe. A héja így a kezünkben marad.
Ekkor még sózzuk és borsozzuk, majd a koriandert a szárával együtt felaprítjuk, és a leveshez adjuk. Még két percig főzzük, majd forrón tálaljuk. A fodroskelt csak a legvégén adjuk hozzá, hogy minél roppanósabb maradjon.
Ajánljuk még: