Pikáns sült tarja

Gasztro

Pikáns sült tarja

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 főre):

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 tk fokhagymakrém
  • 1 kk durvára őrölt bors
  • 1 kk cayenne-bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paprika
  • 1 zellerszár
  • 2 szál újhagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az ujjnyi vastagságú tarjaszeleteket alaposan befűszerezzük, teszünk rájuk durvára őrölt borsot, cayenne-borsot, sót, majd alaposan bedörzsöljük ezeket. A húst hűtőben állni hagyjuk néhány órát, akár egy éjszakát is.

Nagyobb darabokra vágjuk a vöröshagymát, vastagabb karikákra a burgonyát, felszeleteljünk a paprikát, a zellerszárat és az újhagymát. Ezeket is sózzuk és borsozzuk.

Ezután szeletenként egy adag zöldséggel együtt becsomagoljuk a tarját sütőpapírba majd alufóliába is. Amikor elkészültek a csomagok, betesszük egy grillezőbe vagy egy sütőbe 200-220 fokra, 40-45 perce.

Forrón, ízlés szerint savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk. 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.