Gasztro

Pikáns sült tarja

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 főre)

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 tk fokhagymakrém
  • 1 kk durvára őrölt bors
  • 1 kk cayenne-bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paprika
  • 1 zellerszár
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés

Az ujjnyi vastagságú tarjaszeleteket alaposan befűszerezzük, teszünk rájuk durvára őrölt borsot, cayenne-borsot, sót, majd alaposan bedörzsöljük ezeket. A húst hűtőben állni hagyjuk néhány órát, akár egy éjszakát is.

Nagyobb darabokra vágjuk a vöröshagymát, vastagabb karikákra a burgonyát, felszeleteljünk a paprikát, a zellerszárat és az újhagymát. Ezeket is sózzuk és borsozzuk.

Ezután szeletenként egy adag zöldséggel együtt becsomagoljuk a tarját sütőpapírba majd alufóliába is. Amikor elkészültek a csomagok, betesszük egy grillezőbe vagy egy sütőbe 200-220 fokra, 40-45 perce.

Forrón, ízlés szerint savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk. 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.