Hozzávalók (4 főre)
- 4 szelet sertéstarja
- 1 tk fokhagymakrém
- 1 kk durvára őrölt bors
- 1 kk cayenne-bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szem paprika
- 1 zellerszár
- 2 szál újhagyma
Elkészítés
Az ujjnyi vastagságú tarjaszeleteket alaposan befűszerezzük, teszünk rájuk durvára őrölt borsot, cayenne-borsot, sót, majd alaposan bedörzsöljük ezeket. A húst hűtőben állni hagyjuk néhány órát, akár egy éjszakát is.
Nagyobb darabokra vágjuk a vöröshagymát, vastagabb karikákra a burgonyát, felszeleteljünk a paprikát, a zellerszárat és az újhagymát. Ezeket is sózzuk és borsozzuk.
Ezután szeletenként egy adag zöldséggel együtt becsomagoljuk a tarját sütőpapírba majd alufóliába is. Amikor elkészültek a csomagok, betesszük egy grillezőbe vagy egy sütőbe 200-220 fokra, 40-45 perce.
Forrón, ízlés szerint savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: