Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- 1 ek egész kömény
- 1 kg báránylapocka
- 50 dkg főznivaló burgonya
- 50 dkg zöldbab
- 1 ek fűszerpaprika
- 1-2 dl tejszín
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra felvágjuk, majd a sertészsíron üvegesre pároljuk, közben meg is sózzuk. Ezután hozzáadjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg kipattognak az apró magocskák. Ekkor jöhet rá a falatnyi darabokra felvágott bárányhús. Az egészet addig kevergetjük, míg a húsdarabok kifehérednek. Ekkor teszünk rá egy kis fűszerpaprikát, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak ellepje a húst. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok a víz, inkább apránként pótoljuk.
Mialatt a hús készül, a burgonyát falatnyi darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A zöldbabot szintén egy külön edényben, sós vízben főzzük meg. Ha minden megfőtt, és a hús is tökéletesen puha, akkor hozzáadjuk a burgonyát a főzőlével együtt, valamint a zöldbabot is. Annak a főzőlevét is hozzáadjuk, de csak annyival engedjük fel, hogy leves állagú legyen. A végén 1-2 deciliternyi tejszínnel beforraljuk.
Ajánljuk még: