Pacalcsorba

Gasztro

Pacalcsorba

Borbás Marcsi receptje

Az előfőzéshez:

  • 1,5 kg tisztított pacal
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél

Az összeállításhoz:

  • 3 szál sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl zsíros tejföl
  • 3 db tojássárgája
  • tárkonyecet
  • savanyított csípős paprika

 

Tovább olvasok

### ZONE-1 ###

Elkészítés:

A megtisztított pacalt sós vízben feltesszük főzni. Adunk hozzá vöröshagymát, fokhagymát és néhány babérlevelet is. Ha puhára főtt, akkor kivesszük a léből, és ha már nem túl forró, és tudunk vele dolgozni, akkor vékony csíkokra felszeleteljük. Ezután körülbelül 1,5-2 liter hideg vízben visszatesszük a tűzre.

A sárgarépát megtisztítjuk, finomra lereszeljük, egy kisebb serpenyőben kevés olaj és vaj keverékén megdinszteljük. Ezt is hozzáadjuk a leveshez. A dinsztelés során kioldódik a sárgarépa gyönyörű színe, amely a levesünket is megszínezi. A fokhagymagerezdeket is lereszeljük, és ezt is az ételhez adjuk. Amíg összefő a pacal és a répa, elkészítjük az eresztéket. A tojások sárgáját, a tejfölt és szükség szerint egy kanál lisztet egy kézi habverő segítségével simára keverünk. Ha a levünk már forr, megsózzuk. Ha készen vagyunk, lehúzzuk a tűzről, majd a forró léből egy merőkanálnyit fokozatosan, óvatosan hozzákeverünk a tejfölös habaráshoz, vagyis kiegyenlítjük a hőmérsékleteket. Így szép sima lesz a csorba leve, amikor a tejfölös sűrítést hozzáadjuk. Végül tárkonyecettel ízesítjük, és savanyított csípős paprikával tálaljuk.

 

 

Már követem az oldalt

X