Hozzávalók
- 50 dkg őzmáj
- 25 dkg húsos, füstölt szalonna
- só, őrölt bors, babérlevél
- 5-6 db borókabogyó
- 1 evőkanál olaj
A körethez:
- 1-1 padlizsán
- cukkini
- pritaminpaprika
- lilahagyma
- sárgarépa
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- kakukkfű
Elkészítés
A májat megmossuk, szárazra törölgetjük, és ujjnyi darabokra vágjuk, őrölt borssal és tört borókabogyóval megszórjuk. A fűszeres májdarabkákat egyenként egy-egy hajszálvékony szalonna szeletbe burkoljuk, majd beáztatott, beolajozott kis bambuszpálcákra húzzuk.
A körethez valókat megtisztítjuk, nem túlságosan kis darabokra felvágjuk, az olajjal, sóval és kakukkfűvel összekeverjük. A májas nyársakat serpenyőben, szorgalmasan forgatva megsütjük. A zöldségeket pedig egy másik serpenyőben, rázogatva megsütjük.
![](/data/generated/articles/116/1160/article-116095/Ozmaj_szalonnakontosben_1_fit_1060x10000.jpg?key=OWNmZWFjMGUxMDgyMDcwZDg2MzM3NzM1ZDUyZjEwOTVjZmI5ZDA2Mzc1NWRjZDYzYzc1NDBiYmNlM2EwNWViYw==)
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Azon melegében, friss kenyérrel tálaljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: