Gasztro

Őzmáj szalonnaköntösben

Elképesztő ízkavalkád, buja, színes, könnyed fogás, amiben ott az erdő, a természet minden aromája. Természetesen bármilyen más májból is elkészíthető, és a zöldségeket is variálhatjuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg őzmáj
  • 25 dkg húsos, füstölt szalonna
  • só, őrölt bors, babérlevél
  • 5-6 db borókabogyó
  • 1 evőkanál olaj

A körethez:

  • 1-1 padlizsán
  • cukkini
  • pritaminpaprika
  • lilahagyma
  • sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kakukkfű

Elkészítés

A májat megmossuk, szárazra törölgetjük, és ujjnyi darabokra vágjuk, őrölt borssal és tört borókabogyóval megszórjuk. A fűszeres májdarabkákat egyenként egy-egy hajszálvékony szalonna szeletbe burkoljuk, majd beáztatott, beolajozott kis bambuszpálcákra húzzuk.

A körethez valókat megtisztítjuk, nem túlságosan kis darabokra felvágjuk, az olajjal, sóval és kakukkfűvel összekeverjük. A májas nyársakat serpenyőben, szorgalmasan forgatva megsütjük. A zöldségeket pedig egy másik serpenyőben, rázogatva megsütjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Azon melegében, friss kenyérrel tálaljuk.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho