Osztrák burgonyasaláta

Gasztro

Osztrák burgonyasaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 10 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük, és leforrázzuk egy nagy pohárnyi alaplével. ezután hagyjuk állni, és puhulni. Közben a főzni való burgonyát megfőzzük, és még melegen meghámozzuk. Ráöntjük a leforrázott hagymát az alaplével együtt. Közben az ecetet az olajjal és a mustárral egyneműre keverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd szintén a burgonyára öntjük. Az egészet alaposan átkeverjük. Tálalás előtt hagyjuk 2-3 órát a hűtőben összeérni.

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.