Gasztro

Osztrák burgonyasaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 10 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük, és leforrázzuk egy nagy pohárnyi alaplével. ezután hagyjuk állni, és puhulni. Közben a főzni való burgonyát megfőzzük, és még melegen meghámozzuk. Ráöntjük a leforrázott hagymát az alaplével együtt. Közben az ecetet az olajjal és a mustárral egyneműre keverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd szintén a burgonyára öntjük. Az egészet alaposan átkeverjük. Tálalás előtt hagyjuk 2-3 órát a hűtőben összeérni.

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.