Hozzávalók:
- 3 dl zöldségalaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 10 evőkanál olaj
- 5 evőkanál ecet
- 1 teáskanál mustár
- só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük, és leforrázzuk egy nagy pohárnyi alaplével. ezután hagyjuk állni, és puhulni. Közben a főzni való burgonyát megfőzzük, és még melegen meghámozzuk. Ráöntjük a leforrázott hagymát az alaplével együtt. Közben az ecetet az olajjal és a mustárral egyneműre keverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd szintén a burgonyára öntjük. Az egészet alaposan átkeverjük. Tálalás előtt hagyjuk 2-3 órát a hűtőben összeérni.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: