Gasztro

Omlós keksz

Fekete Gergő receptje

Hozzávalók:

  • 255 g lágy vaj
  • 3 csipet só
  • 255g kamut liszt
  • 75g kukoricakeményítő
  • 70g cukor
  • + 55 g cukor

Elkészítés:

A lágy vajat összegyúrjuk a liszttel, a kukoricakeményítővel, a cukorral és a csipet sóval. Ha a massza összeállt, ízlés szerint ízesítjük kardamommal vagy reszelt marcipánmasszával. Ezután hengert formázunk a tésztából, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább két órára. Az sem árt neki, ha egy egész éjszakát áll. Akár le is lehet fagyasztani 1-2 hétre.

Ha lehűlt a tészta, egy éles késsel felszeleteljük kb. 1 centiméterenként, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 190 fokon kb. 8-10 perc alatt készülnek el. Ha pirulni kezd a kekszek széle, akkor készen is vannak. Ekkor kivesszük őket a sütőből. Az 55 g cukrot kávédarálóban egy pillanatig őröljük, majd ezzel szórjuk meg még melegen a kekszeket.

 A brownie keksz receptjét ITT, a cookie receptjét pedig ITT találjátok!

Ajánljuk még:

Mákos guba palacsinta

Ez a nagyszerű édesség lehetne mákos palacsinta is vaníliakrémmel töltve, de ízében ott van minden, amit a nevezetes mákos gubánktól várunk el. Palacsintarajongók kedvence, aki pedig nem barátja a kelt tésztáknak, annak könnyebbség. A mák a tésztában bújik meg, a bársonyos krém öleli körbe. Egy tartalmas leves után remek választás!