Hozzávalók:
- 255 g lágy vaj
- 3 csipet só
- 255g kamut liszt
- 75g kukoricakeményítő
- 70g cukor
- + 55 g cukor
Elkészítés:
A lágy vajat összegyúrjuk a liszttel, a kukoricakeményítővel, a cukorral és a csipet sóval. Ha a massza összeállt, ízlés szerint ízesítjük kardamommal vagy reszelt marcipánmasszával. Ezután hengert formázunk a tésztából, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább két órára. Az sem árt neki, ha egy egész éjszakát áll. Akár le is lehet fagyasztani 1-2 hétre.
Ha lehűlt a tészta, egy éles késsel felszeleteljük kb. 1 centiméterenként, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 190 fokon kb. 8-10 perc alatt készülnek el. Ha pirulni kezd a kekszek széle, akkor készen is vannak. Ekkor kivesszük őket a sütőből. Az 55 g cukrot kávédarálóban egy pillanatig őröljük, majd ezzel szórjuk meg még melegen a kekszeket.
A brownie keksz receptjét ITT, a cookie receptjét pedig ITT találjátok!
Ajánljuk még: