Gasztro

Brownie keksz – duplán a jóból

Fekete Gergő receptje

Hozzávalók:

  • 200 g étcsoki
  • 115 g vaj
  • 150 g cukor
  • 110 g barnacukor
  • 2 db tojás
  • vanília
  • 125 g liszt
  • 10 g kakaó
  • 5 g sütőpor
  • 2 csipet só

 Elkészítés:

A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. Ezután hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a két tojást és a barnacukrot. Kézi habverővel simára elkeverjük, és ha szeretjük a szegfűszeget, azt is teszünk bele ízlés szerint. Ezután ízesítjük vaníliával, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót is. Ha teljesen sima a masszánk, akkor fagyasztóba rakjuk, hogy alaposan megkössön. Ha már kellőképpen kemény, akkor két kanál segítségével kiadagoljuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 190 fokon kb. 6-8 perc alatt készre sütjük.

 Az omlós keksz receptjét ITT, a cookie receptjét pedig ITT találjátok!

Ajánljuk még:

Mákos guba palacsinta

Ez a nagyszerű édesség lehetne mákos palacsinta is vaníliakrémmel töltve, de ízében ott van minden, amit a nevezetes mákos gubánktól várunk el. Palacsintarajongók kedvence, aki pedig nem barátja a kelt tésztáknak, annak könnyebbség. A mák a tésztában bújik meg, a bársonyos krém öleli körbe. Egy tartalmas leves után remek választás!