Hozzávalók:
- 200 g étcsoki
- 115 g vaj
- 150 g cukor
- 110 g barnacukor
- 2 db tojás
- vanília
- 125 g liszt
- 10 g kakaó
- 5 g sütőpor
- 2 csipet só
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. Ezután hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a két tojást és a barnacukrot. Kézi habverővel simára elkeverjük, és ha szeretjük a szegfűszeget, azt is teszünk bele ízlés szerint. Ezután ízesítjük vaníliával, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót is. Ha teljesen sima a masszánk, akkor fagyasztóba rakjuk, hogy alaposan megkössön. Ha már kellőképpen kemény, akkor két kanál segítségével kiadagoljuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 190 fokon kb. 6-8 perc alatt készre sütjük.
Az omlós keksz receptjét ITT, a cookie receptjét pedig ITT találjátok!
Ajánljuk még: