Amerikai cookie

Gasztro

Amerikai cookie

Fekete Gergő receptje

Hozzávalók:

  • 340 g puha vaj
  • 360 g porcukor
  • 360 g barnacukor
  • 4 tojás
  • 660 g liszt
  • 4 tk szódabikarbóna
  • 8 g só

Elkészítés:

A puha vajat alaposan elkeverjük a porcukorral és a barnacukorral egy robotgép segítségével. Ezután egyenként belekeverjük a négy tojást. Végül jön hozzá a liszt, a szódabikarbóna és a só. Jó nagy adag lesz belőle, ezért érdemes többféleképpen is ízesíteni, például pekándióval és tejcsokoládéval vagy aszalt vörösáfonyával és étcsokoládéval. Ha készen vagyunk, a masszát frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük legalább két órát, de az sem árt neki, ha egy egész éjszakát áll. Akár le is lehet fagyasztani 1-2 hétre.

Sütés előtt nagyobb dió méretű golyókat készítünk a tésztából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Hagyjunk közöttük bőven helyet, mert el fognak terülni. 190 fokon sütjük őket addig, míg a közepük meg nem pirul. Amikor kivesszük, még puhák a kekszek, ezért óvatosan bánjunk velük. Pár perc múlva ropogóssá válnak, ahogy hűlnek.

 A brownie receptjét ITT, az omlós keksz receptjét pedig ITT találjátok!

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?