Hozzávalók:
- 340 g puha vaj
- 360 g porcukor
- 360 g barnacukor
- 4 tojás
- 660 g liszt
- 4 tk szódabikarbóna
- 8 g só
Elkészítés:
A puha vajat alaposan elkeverjük a porcukorral és a barnacukorral egy robotgép segítségével. Ezután egyenként belekeverjük a négy tojást. Végül jön hozzá a liszt, a szódabikarbóna és a só. Jó nagy adag lesz belőle, ezért érdemes többféleképpen is ízesíteni, például pekándióval és tejcsokoládéval vagy aszalt vörösáfonyával és étcsokoládéval. Ha készen vagyunk, a masszát frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük legalább két órát, de az sem árt neki, ha egy egész éjszakát áll. Akár le is lehet fagyasztani 1-2 hétre.
Sütés előtt nagyobb dió méretű golyókat készítünk a tésztából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Hagyjunk közöttük bőven helyet, mert el fognak terülni. 190 fokon sütjük őket addig, míg a közepük meg nem pirul. Amikor kivesszük, még puhák a kekszek, ezért óvatosan bánjunk velük. Pár perc múlva ropogóssá válnak, ahogy hűlnek.
A brownie receptjét ITT, az omlós keksz receptjét pedig ITT találjátok!
Ajánljuk még: