Narancstorta

Gasztro

Narancstorta

Hajdók Éva receptje, amit születésnapi tortapályázatunkra küldött

Hozzávalók: 

A piskótához:

  • 8 tojásból készült kerek piskóta
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 kanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • csipetnyi sütőpor

 

a krémhez:

  • 2 dl tejföl
  • 4 dl tejszín
  • 13 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja és a leve
  • 1 narancs húsa apróra vágva
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A szokásos módon piskótát sütünk. Ez nálam így néz ki: A 8 tojásfehérjét tíz evőkanál cukorral kemény habbá verem. Egyenként beledolgozom a tojássárgákat és két kanál vizet teszek még hozzá. A tíz evőkanál átszitált lisztet pici sütőporral elkeverem és óvatosan, apránként adagolva belekeverem a habba. 170 fokon előmelegített sütőben megsütöm. (30-40 perc kell hozzá)

A krém elkészítése következik: a tejfölt beleöntjük egy tálba és a tejszín kivételével a többi hozzávalóval elkeverjük. A tejszínt habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a keverékünket.

 

 Hajdók Éva 
  

 

A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, a kemény részekre kerül a krém, a tetejére a középső, puha lapot tesszük. Megkenjük a lapokat, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk a krémmel.

A tetejét narancsszeletekkel díszítjük.

Tipp: Célszerű a tortát előző nap elkészíteni, hogy a piskóta jól magába szívja a krémet.

Ajánljuk még: 

Az egy.hu születésnapjára beérkezett tortareceptek közül a Borbás Marcsi által kiválasztott nyertes süteményeket ITT TALÁLJÁTOK.