Hozzávalók:
A piskótához:
- 8 tojásból készült kerek piskóta
- 10 evőkanál cukor
- 2 kanál víz
- 10 evőkanál liszt
- csipetnyi sütőpor
a krémhez:
- 2 dl tejföl
- 4 dl tejszín
- 13 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja és a leve
- 1 narancs húsa apróra vágva
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A szokásos módon piskótát sütünk. Ez nálam így néz ki: A 8 tojásfehérjét tíz evőkanál cukorral kemény habbá verem. Egyenként beledolgozom a tojássárgákat és két kanál vizet teszek még hozzá. A tíz evőkanál átszitált lisztet pici sütőporral elkeverem és óvatosan, apránként adagolva belekeverem a habba. 170 fokon előmelegített sütőben megsütöm. (30-40 perc kell hozzá)
A krém elkészítése következik: a tejfölt beleöntjük egy tálba és a tejszín kivételével a többi hozzávalóval elkeverjük. A tejszínt habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a keverékünket.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, a kemény részekre kerül a krém, a tetejére a középső, puha lapot tesszük. Megkenjük a lapokat, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk a krémmel.
A tetejét narancsszeletekkel díszítjük.
Tipp: Célszerű a tortát előző nap elkészíteni, hogy a piskóta jól magába szívja a krémet.
Ajánljuk még:
Az egy.hu születésnapjára beérkezett tortareceptek közül a Borbás Marcsi által kiválasztott nyertes süteményeket ITT TALÁLJÁTOK.
Ajánljuk még: