Narancsos-kókuszos rizs

Gasztro

Narancsos-kókuszos rizs

A könnyű, gyümölcsös desszertek jólesnek az ünnepek alatt. A kókusz és a narancs déli hangulatot idéznek, ami fokozható még kókuszreszelékkel, vagy kókuszlikőrrel is.

Hozzávalók

  • 4 db narancs
  • 20 dkg rizs
  • 6 dl kókuszital
  • csipetnyi só
  • 1 dl kókuszkrém
  • 2 evőkanál méz
  • mogyorónyi gyömbér

Elkészítés

A megmosott narancsok húsát kivájjuk úgy, hogy a héjuk egyben maradjon. Ezekben fogjuk majd tálalni a narancsos rizst.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

A megmosott rizst a kókuszitalban szorgalmasan kevergetve megfőzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a kókuszkrémet (kókusztejszínt), a mézet, belereszeljük a gyömbért.

A narancs húsát apróra vágjuk és az ízletes rizsbe tesszük, majd lefedve kihűtjük. Tálalás előtt a narancsos-kókuszos rizst az előkészített héjakba halmozzuk, és máris kínáljuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho