Hozzávalók
- 4 db narancs
- 20 dkg rizs
- 6 dl kókuszital
- csipetnyi só
- 1 dl kókuszkrém
- 2 evőkanál méz
- mogyorónyi gyömbér
Elkészítés
A megmosott narancsok húsát kivájjuk úgy, hogy a héjuk egyben maradjon. Ezekben fogjuk majd tálalni a narancsos rizst.
![](/data/generated/articles/115/1157/article-115721/Narancsos_rizs_narancsba_toltve_F1_fit_1060x10000.jpg?key=Yzg0ZDAzYTgzYzY0MzJjMzE0YTgwNzZiYjIzN2M0N2E1N2Y1OTg1ZDY5ZmZkNjAyZjU4MWJiZmQ2ZTU1NDQ0MQ==)
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A megmosott rizst a kókuszitalban szorgalmasan kevergetve megfőzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a kókuszkrémet (kókusztejszínt), a mézet, belereszeljük a gyömbért.
A narancs húsát apróra vágjuk és az ízletes rizsbe tesszük, majd lefedve kihűtjük. Tálalás előtt a narancsos-kókuszos rizst az előkészített héjakba halmozzuk, és máris kínáljuk.
![](/data/generated/articles/115/1157/article-115721/Narancsos_rizs_narancsba_toltve_1_fit_1060x10000.jpg?key=ZWQ2NTM0MGZjNTExMWQ3NDY4OTViNzA5YzA0YzE2YzE4YjliNzJmM2ViNDM3YzBkZDI0YjhjN2FmODM0NTIzZA==)
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: